Årets flybok:

VANT: Rob Mulders bok
VANT: Rob Mulders bok "The Beginnings of Norway’s Airlines – Part 1: 1918-1922" ble i helgen kåret til Årets flybok 2018.

Dette er årets norske flybok 2018

Boken "The Beginnings of Norway's Airlines - Part 1: 1918-1922" av Rob Mulder stakk av med den gjeve tittelen.

Publisert

Kåringen fant sted under arrangementet Fly & Bok på Forsvarsmuseet i Oslo.

- Det er hyggelig med en slik anerkjennelse. Det er veldig gøy at folk liker bøkene mine, sa forfatter Rob Mulder til Flynytt like etter at dommen falt. 

Det er tredje gang en av bøkene hans går til topps i kåringen. 

Årets norske flybok kåres ved at en jury tar for seg alle de norske flybøkene som er gitt ut det siste året. Deretter nominerer de tre titler som deltakerne på Fly & Bok kan stemme på. Boken som får flest stemmer kan smykke seg med tittelen Årets flybok. 

Normalt er Mulder, som er initiativtaker til arrangementet Fly & Bok, et av medlemmene i juryen, men han trådte til side i år siden hans egen bok var en av kandidatene. Juryen bestod i år av Knut Arveng og Nils Mathisrud. 

"The Beginnings of Norway's Airlines - Part 1: 1918-1922" tar for seg oppstarten av kommersiell luftfart i Norge over 192 sider. 

De to andre bøkene som var nominert til Årets flybok 2018 var "Bombingen av Vallø 25. april 1945" av Harald Høiback og Per Erik Olsen og  "Luftforsvarets historie – sett ovenfra" av Ole Jørgen Maaø og Steinar Sanderød (red.). 

Powered by Labrador CMS