Flyshow:

Jacob Holländer vartet opp med et realt show sist han var på Telemark Airshow. I år kommer teamet hans med hele fem fly.

- Det beste showet hittil

Telemark Airshow er tilbake. Ifølge arrangøren tas flyshowet i år til et helt nytt nivå.

Publisert

Førstkommende søndag åpnes nok en gang dørene til Telemark Airshow.

- Etter over to år med pandemi og tre år siden siste show, er vi stolte over å ha tatt Telemark Airshow til et helt nytt nivå. Søndag 4. september braker det løs i luften over Notodden lufthavn i Telemark, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Moro for unga

Telemark Airshow er et alkoholfritt familieshow, som drives av en non profit- forening. Det er gratis inngang for alle under 16 år og for alle over 16 koster inngangen en hundrelapp.

Det blir gratis hoppeslått og andre leker for barn.

- Det er vår filosofi at familier skal kunne more seg, og ha en fin og rimelig opplevelse hos oss, står det i pressemeldingen.

GOD STEMNING: Telemark Airshow er kjent for å tiltrekke seg et stort publikum.

F-35, Spitfire og Mustang

På programmet står blant annet to F-35, som vil holde oppvisning i luften over flyplassen.

- Den verdenskjente svenske stuntpilot Jacob Hollander kommer med sitt Ragnarök akroshow. Det er fire dobbeltdekkere som lager en fantastisk oppvisning med alle flyene i luften samtidig. Showet inkluderer også «Catwalk», to dyktige kvinner som gjør akrobatikk på vingene mens flyet er i luften, sier arrangøren.

Publikum vil også få oppleve flere fly fra andre verdenskrig, blant annet engelske Spitfire og amerikanske F 51 Mustang. Luftforsvarets første jetjager, Vampire, kommer, og det gjør også nåværende FalconJet, og så veldig mye, mye mer !

Statisk display og veteranflyturer

Også på bakken vil det bli mulig å se og oppleve spennende maskiner.

- Det blir anledning for publikum til å komme inn i både Luftforsvarets redningshelikopter, Sea King og det store transportflyet, den velkjente C 130 Hercules.

Vil du opp i luften? Både lørdag og søndag denne helgen i september kan interesserte få anledning til å kjøpe seg en tur med veteranfly.

Arrangøren lover gode parkeringsmuligheter, mot en rimelig avgift i områdene rundt Notodden lufthavn. 20 prosent av parkeringsavgiften går til sivile krigsoffer i Ukraina.

L-29 er et av flere fly som er ventet til Telemark Airshow.

- Telemark Airshow 2022 er det femte i rekka, og vi gleder oss til det som vi mener blir det beste showet vi har presentert hittil, står det å lese i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS