PILOTER:

PILOT-BRØDRE: Tvillingene Jeremy og Nick Hart satte nylig punktum for to lange karrierer i luftfarten.
PILOT-BRØDRE: Tvillingene Jeremy og Nick Hart satte nylig punktum for to lange karrierer i luftfarten.

De britiske pilot-tvillingene ble født med 30 minutters mellomrom. Pensjonerte seg med oppvisning i god timing

Etter 45 000 timer i luften satte Nick og Jeremy Hart punktum med 30 sekunders mellomrom.

Publisert Sist oppdatert

De britiske tvillingene Jeremy og Nick Hart ble født med 30 minutters mellomrom. Da de pensjonerte seg var det på samme dag - med bare sekunders mellomrom.

Ofte forvekslet 

Duoen drømte tidlig om en karriere i luftfarten, og endte begge opp med å realisere barndomsdrømmen. Mens Nick ble pilot i flyselskapet British Midland, sikret Jeremy seg jobb i British Airways.

Som identiske tvillinger har de ofte blitt forvekslet. En av Jeremys kollegaer lurte fælt på hvorfor han spradet rundt på Heathrow i British Midland-uniform. Svaret på gåten var selvfølgelig at det var Nick!

- Jeg brukte litt tid på å overbevise ham om at jeg ikke var Jeremy, forteller Nick til britiske medier.

Aldri delt cockpit

PILOT-BRØDRE: Tvillingene Jeremy og Nick Hart satte nylig punktum for to lange karrierer i luftfarten. Foto: Stuart Bailey / British Airways
PILOT-BRØDRE: Tvillingene Jeremy og Nick Hart satte nylig punktum for to lange karrierer i luftfarten. Foto: Stuart Bailey / British Airways

Forvirringen ble ikke mindre etter at British Airways og British Midland fusjonerte i 2012. 

- Jeg har konstant blitt tatt for å være Nick. På en flyvning kalte styrmannen meg konsekvent Nick gjennom hele turen. Jeg har til og med fått kyss på kinnet av kolleger som tror de kjenner meg. Det er vel ikke den verste reaksjonen man kan få., forteller Jeremy. 

Selv som kolleger i samme selskap, og A320-pilot på kortbanenettet, har ikke brødrene fløyet sammen noen gang. Det skyldes at de begge to har kapteinsutsjekk. 

Utsøkt timing

Etter å ha klokket inn til sammen nesten 45 000 flytimer, tilbrakt tre og et halvt år i luften og fraktet mer enn to millioner passasjerer trygt frem gikk de to 60-åringene av med pensjon 29. september. Det valgte de å gjøre med stil og en misunnelsesverdig timing.

Brødrene pensjonerte seg ikke bare samme dag, de avsluttet karrierene som yrkespiloter med bare sekunders mellomrom.

Mens Nick landet fra Gøteborg 13.34, satte Jeremys fly hjulene i bakken 13.35 på vei hjem fra Geneve. Tvillingene parkerte ved siden av hverandre ved gate med bare 30 sekunders mellomrom. 

- Vil bli dypt savnet

Sjefspilot i British Airways, James Basnett, hyller de to brødrene.

- Det var en passende avslutting på to lange og imponerende karrierer. De kommer til å bli dypt savnet. Vi ønsker dem alt det beste for fremtiden, sier han. 

Powered by Labrador CMS