Cessna som fløy fra Oslo til Aarhus tok fyr etter landing

Det var medlemmer fra teamet til artisten Pink ombord i privatflyet.

Publisert Sist oppdatert

Et privat Cessna-fly med ti personer brøt ut i brann i Aarhus sent i går kveld. Det melder Østjyllands Politi i en pressemelding, der de skriver at flyet "forulykket i forbindelse med landing, før det brøt ut brann". 

Politiet ble varslet om hendelsen 00.38. Det ble raskt klar at alle de ti hadde kommet seg uskadde ut av flyet. Brannvesenet fikk slukket brannen, men bilder av flymaskinen viser store brannskader. 

- Tilsynelatende har nesehjulet brutt sammen. Flyet begynte å krenge og det begynte å brenne i flyets venstre side. Heldigvis klarte alle å redde seg ut, sier visepolitiinspektør Martin Frank Andersen fra Østjyllands politi, til TV 2.

Ifølge pressemeldingen er det snakk om en tyskregistrert  Cessna 560XL. Det var syv passasjerer ombord (fire amerikanske statsborgere, to australske statsborgere og en britisk statsborger) og tre besetningsmedlemmer (en østerriksk pilot, en tysk pilot og en tysk kabinansatt). 

Tirsdag morgen ble det kjent at det var medlemmer fra teamet til artisten Pink ombord i flyet. Hun holdt konsert i Oslo mandag kveld, og skal spille i Aarhus på onsdag. 

– Pink personlig var ikke med i flyet. Men hennes manager var med - og flere andre turnemedlemmer, men det er gått bra med alle sammen, opplyser Kristin Svendsen, billettsansvarlig i Live Nation som arrangerte Pink-konserten i Oslo mandag til VG.

Den danske havarikommisjonen skal undersøke hendelsen.

Politiet opplyser at ulykken ikke vil få konsekvenser for flytrafikken på Aarhus i dag. 

Det var et fly av typen Cessna 560XL som tok fyr på rullebanen i Aarhus. Flyet på bildet er ikke identisk med flyet som omtales i artikkelen.
Det var et fly av typen Cessna 560XL som tok fyr på rullebanen i Aarhus. Flyet på bildet er ikke identisk med flyet som omtales i artikkelen.
Powered by Labrador CMS