OSM AVIATION ACADEMY:

Instruktør Stian Sandøy (t.v.) og Jonas Evensen studerer flykartet før neste flytur med elevene.
Instruktør Stian Sandøy (t.v.) og Jonas Evensen studerer flykartet før neste flytur med elevene.

Bra start for OSM Aviation Academy på Gullknapp

De første 16 elevene er godt i gang med veien mot flylappen og en fremtidig karriere innen luftfarten.

Publisert Sist oppdatert

OSM Aviation Academy åpnet flyskole på Gullknapp i september i fjor.  Da Flynytt var på besøk var begge flyskolens to fly, LN-AZA og LN-AZB, i full drift.

Totalt 16 elever har startet på løpet som forhåpentligvis skal sikre dem en jobb i cockpit i fremtiden.

Les også: Nytt liv på Gullknapp

Fabrikknye fly

De to Cessna 172-flyene kom fabrikknye til flyskolen fra Cessnas fabrikk i Wichita, Kansas i midten av oktober 2018.

Planen er at flyparken skal utvides med ytterligere fem fly. Da skal flyskolen også få på plass tomotorsflyet Diamond DA-42, som en del av de fem. At flyene kommer rett fra fabrikken, og har få timer bak seg, er noe studentene setter pris på.

– Det lukter veldig godt, selvfølgelig! Det er jo det samme som med en ny bil, for det er samme lukta, forteller en fornøyd Haneulbit Seo, som er elev på skolen. – Det er jo også en trygghet for oss elever at flyene er så nye som de er, forteller sørkoreanske Seo.

Denne fredagen var elevene ute på landingsøvelser da Flynytt var på besøk. Med -5 grader, litt vind og skydekke rundt 1000 fot fikk elevene god trening.

Sikret betinget jobbtilbud

Inne på OSM Aviation Academy på Gullknapp holdt nederlandske Erik van Schijndel på med forberedelse av ny flytur.

– Det er jo flott flyvær i dag, men det er jo ganske kaldt, da! Det er vel kanskje det største sjokket her for ganske mange av oss studentene, forteller van Schijndel når han ser ut på rullebanen.

Elevene Flynytt snakket med hadde stort sett positive ting å si om flyskolen, men det var enkelte ting som gikk igjen.

– For min del var det avgjørende at man får et betinget jobbtilbud når man kommer inn på skolen, forteller Seo, som også understreker at de kalde værforholdene er bra for fremtidig jobbkompetanse.

Internasjonale ambisjoner

Av de 16 elevene ved flyskolens første kull er kun tre norske studenter. Instruktør Stian Sandøy mener dette kan ha flere forklaringer.

– Vi ønsker jo å være en internasjonal skole så alle er velkomne, men siden skolen er i Norge hadde vi nok sett for oss flere norske elever. Det kan nok ha med at skolen er helt ny og at folk ikke vet nok om oss.

Flyskolen på Gullknapp har også gode fremtidsutsikter. Sandøy forteller at skolen planlegger store utvidelser i årene som kommer.

– Vi skal få fem nye fly den neste tiden, og vi får også en Boeing 737NG-simulator på plass snart. Også ønsker vi å skaffe oss mer plass på flyplassen.

Powered by Labrador CMS