Boeing:

Så langt ser det ikke ut til å  være noen snarlig løsning på problemene med 737 MAX. Flyene har stått på bakken siden mars. Bildet viser
Så langt ser det ikke ut til å være noen snarlig løsning på problemene med 737 MAX. Flyene har stått på bakken siden mars. Bildet viser "bakkefaste" fly på Boeing Field i Seattle, Washington.

Boeing leverte bare 63 fly i tredje kvartal

Markant nedgang for den amerikanske flyprodusenten.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske flyprodusenten Boeing leverte totalt 63 fly til kommersiell luftfart i årets tredje kvartal. Bare fem av disse var 737.

Til sammenlikning leverte de 190 fly i samme periode i fjor, 138 av dem var 737. 

Hva gjelder militære fly var tallene langt mer lystig lesing for Boeing. Der har det vært en økning på 114 prosent sammenliknet med året i forveien. 

737 MAX påvirker salget

Det er liten tvil om at problemene med 737 MAX i stor grad påvirker salget. Flytypen har stått på bakken siden mars etter at to fly havarerte med mindre enn seks måneders mellomrom

29. oktober mistet 189 mennesker livet da et fly fra Lion Air styrtet like etter avgang flyplassen i Jakarta i Indonesia. 10. mars døde alle de 157 ombord da et fly fra Ethiopian Airways krasjet, også det like etter avgang. 

Begge flyene som forulykket var bare noen måneder gamle.

Saksøkes av pilotforening

Mandag ble det kjent at den amerikanske pilotforeningen The Southwest Airlines Pilots Association (SWAPA) har saksøkt Boeing.

Bakgrunnen for søksmålet er at de mener at Boeing bevisst har holdt tilbake informasjon om 737 MAX-flyene.

Powered by Labrador CMS