Venter snarlig avklaring om PFLY-kort

Norges Luftsportforbund (NLF) venter snarlig avklaring om når Avinors ordning PFLY-kort for 2015 kommer i gang. PFLY-kortet ble introdusert i fjor for å gi tilgang til Avinors flyplasser utenom åpningstid for allmennflygere. Avinor-sjefen sier ordningen er kommet for å bli. Detaljene for 2015-ordningen ventes å bli avklart innen en ukes tid.

Publisert

Norges Luftsportforbund (NLF) venter snarlig avklaring om når Avinors ordning med PFLY-kort for 2015 kommer i gang. PFLY-kortet ble introdusert i fjor for å gi tilgang til Avinors flyplasser utenom åpningstid for allmennflygere. Avinor-sjefen sier ordningen er kommet for å bli. Detaljene for 2015-ordningen ventes å bli avklart innen en ukes tid.

– Vi har blitt informet av Avinor om at funksjonene til PFLY-kortet vil bli oppdatert og at de praktiske løsningene nå er i ferd med å bli avklart. Avinor kommer tilbake til oss innen 6. mars med nærmere detaljer om tidsplanen for dette, sier Santiago Amengual som er fagsjef motorfly i NLF.

Populær ordningOrdningen med tilgang til Avinors flyplasser utenom åpningstid for allmennflygere som kom på beina i fjor sommer, ble svært godt mottatt av NLF og flygerne. Selv om ordningen først kom i gang midt på sommeren, fikk om lag 100 flygere tilgang til PFLY-kortet og dermed mulighet til å bruke de fleste av Avinors flyplasser utenom åpningstid.

Norsk Flygelederforening (NFF) har i bladet Flygelederen uttrykt skepsis til hvordan ordningen faktisk ble innført, og de har sendt en klage til Luftfartstilsynet hvor de etterlyser en sikkerhetsanalyse. Luftfartstilsynet deler imidlertid ikke NFFs bekymringer og mener i likhet med luftsportsutøverne at tiltaket er sikkerhetsfremmende.

Til Flygelederen sier Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor, at ordningen har kommet for å bli, nettopp fordi det er et sikkerhetsfremmende tiltak. Om kort tid vil luftsportsmiljøet få nærmere informasjon om hvordan ordningen blir organisert i 2015.

Powered by Labrador CMS