Utvetydig støtte til Kilen sjøflyhavn fra Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet

Både Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet er krystallklare på at Oslo sjøflyhavn i Storøykilen har livets rett og bør opprettholdes.

Publisert Sist oppdatert

Samferdselsdepartementet (SD) har avlevert en omfattende uttalelse til Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) angående framtiden til Kilen sjøflyhavn. Uttalelsen er avgitt fordi Fylkesmannens miljøvernavdeling har kommet med en innsigelse mot Bærum kommunes reguleringsplan for området. Dersom innsigelsen tas til følge, er det slutt på 90 år med sjøflyaktivitet i Kilen. Det er KMD som har det siste ordet i saken. 

– Samferdselsdepartementet er opptatt av å tilrettelegge for luftsportaktiviteter. Sjøflyhavna på Fornebu har i årevis fungert som et kompetansesenter for sjøflyaktivitet, både regionalt og ikke minst nasjonalt. Samferdselsdepartementet mener derfor at det er viktig for sjøflymiljøet og sjøflyaktiviteter i Norge at Storøykilen sjøflyhavn kan fortsette driften, skriver SD i sitt brev. 

SD viser også til at de har innhentet en uttalelse fra Luftfartstilsynet som de stiller seg bak: 

– Luftfartstilsynet anser det som krevende å finne en alternativ lokalisering i indre Oslofjord, som oppfyller sikkerhetskravene og som kan få tilslutning fra relevante planmyndigheter. Det er Luftfartstilsynets vurdering at utvalget av aktuelle arealer er svært begrenset for sjøflyplaser, da områder for sjøflyoperasjoner krever helt spesielle egenskaper for å ivareta sikkerheten, heter det videre i brevet fra SD, hvor departementet slår fast at de arbeider med en nasjonal plan for luftsport, hvor Storøykilen sjøflyhavn vil ha en viktig posisjon.

Powered by Labrador CMS