Hendelser:

Statens havarikommisjon med mer informasjon om flyulykken i Meråker

- Flyet havarerte i forbindelse med at det ble fløyet treningsturer og landingsrunder på Meråker flyplass.

Flyinstruktøren omkom og eieren av flyet ble lettere fysisk skadet da et sportsfly havarerte like ved Meråker flyplass (bildet) på fredag.
Flyinstruktøren omkom og eieren av flyet ble lettere fysisk skadet da et sportsfly havarerte like ved Meråker flyplass (bildet) på fredag. (Foto: Alasdair McLellan / Wikimedia Commons)

Statens havarikommisjon (SHK) har i dag lagt ut mer informasjon om flyulykken i Meråker som fant sted fredag ettermiddag.

Der kommer det frem at flyets eier hadde kjøpt maskinen brukt to uker tidligere. Han hadde ikke fløyet flyet før den aktuelle dagen.

- 10. juli 2020 fløy eieren som elev med en flyinstruktør, for å gjøre seg kjent med flyet. Det var godt flyvær. De fløy treningsturer og landingsrunder på Meråker flyplass. På siste innflyging mot nord kom flyet inn for lavt og traff flere høye grantrær. De mistet kontrollen på flyet, som havarerte i myrlendt terreng 254 meter fra baneenden, skriver SHK.

Flyinstruktøren omkom og eieren ble lettere fysisk skadet. Flyet, som er av typen ICP MXP-740 Savannah VG, fikk betydelige skader.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Duxford Flying Legends

Ikke flere Flying Legends på Duxford

Imperial War Museum Duxford tett ved Cambridge i England og The Fighter Collection, som holder til på flyplassen med sin samling av warbirds og restaureringsarbeid, har tilsynelatende ikke kunne blitt enige om prisen for å holde Flying Legends på Duxford Les hele saken

Nyheter fra AVweb

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen