AKRO:

SØLVINNER: Ulrik Hasle vant sølv under Nordisk Mesterskap i Skive. Her er han fotografert i flyet han deltok med, en Extra 300, under en treningssamling på Lista.

Sølv til Ulrik Hasle i Nordisk Mesterskap i akro

Også flere andre nordmenn hevdet seg godt på resultatlisten.

Publisert Sist oppdatert

Det ble både norsk sølv og bronse under nordisk mesterskap i akro, som ble arrangert i helgen. Arrangementet gikk av stabelen i Skive i Danmark med hele åtte nordmenn på startlisten.

- Mye bra flyging

Deltakerne ankom nabolandet på tirsdag, og de rakk flere testturer før alvoret begynte.

- Vi fikk en treningstur i boks på ankomstdagen, og det ble også to turer hver på onsdag. Konkurransen begynte på torsdag, men det var dessverre dårlig vær på formiddagen, så vi kom sent i gang, opplyser leder i Aerobatic Club og Norway (ACN), og en av deltakerne, Morten Belstad til Flynytt.

TEAM NORGE: Det norske akroteamet som deltok under Nordisk Mesterskap i Skive i Danmark.Fra venstre, Jacek Matyja, Steinar Østby, Ivar Dyrdal, Arne Strøm, Morten Belstad, Odd Meyer Halvorsen, Bendik Mørstad Johansen og Ulrik Hasle.

Til tross for dårlig vær fikk deltakerne likevel gjennomført både det kjente programmet og friprogrammet i løpet av fredagen.

 - Det var mye bra flyging fra alle. Både  førstegangsdeltakere og mer erfarne piloter gjorde gode sekvenser, forteller Belstad.

Finsk seier 

Dagen etter gjennomførte deltakerne et ukjent program, og ifølge Belstad fortsatte den gode flygingen.

- Det ble nok en gang fløyet på et veldig høyt nivå, noe resultatlisten viser.

Det var finske Tero Vallas som stakk av med seieren i mesterskapet foran Ulrik Hasle fra Sandefjord Flyklubb og ACN.

Medaljevinner trakk seg

Det ble også finsk tredje plass med Tapio Pitkänen, men han valgte å trekke seg fra konkurransen etter at den var avsluttet.

Finnen overleverte bronsjemedaljen til Bendik Mørstad Johansen fra Nedre Romerike Flyklubb, Gardermoen Seilflyklubb, Lista Flyklubb og ACN, som i utgangspunktet hadde fløyet inn til fjerdeplass.

- På den offisielle listen kan dette ifølge regelverket ikke gjøres om, slik at det blir stående slik. Men slik det er nå rykker alle fra Bendik og nedover på resultatlisten én plass opp, forteller Belstad.

 Ny "elitesatsing"

Begge de norske akroessene deltok i fly av typen Extra, henholdsvis Extra 300 og Extra 300S, mens Vallas fløy CAP 231.

Belstad mener det en økt satsing på aerobatics i Norge som nå bærer frukter.

- De to beste norske var også de som deltok på vinterens treningssamling i Spania sammen med "lagleder" Steinar Østby. Dette er en del av den nye "elitesatsingen" og det er moro å se at det allerede etter én samling ser ut til å bære frukter. Ulrik og Bendik har hatt stor fremgang siden i fjor og fikk velfortjente topplasseringer.

Norskdominert startliste

Ser man på resultatlisten er det ikke langt mellom de norske flaggene. Blant de femten pilotene som stilte til start var over halvparten norske.

- Det er spesielt at en så stor andel kommer fra Norge. Det viser at vi jobber godt med rekruttering av nye piloter, og også spisser toppene. Det er selvfølgelig en spore for de som kommer inn som nye.

 De andre nordmennene som deltok var Jacek Matyja , Steinar Østby, Ivar Dyrdal, Arne Strøm, Morten Belstad og Odd Meyer Halvorsen.

NM i aerobatics arrangeres på Leirin den siste helgen i august.

Powered by Labrador CMS