Korona:

Coronaviruset har medført en rekke restriksjoner og forbud, blant annet mot å drive organisert idrettsaktivitet.

Snart kommer luftsportens «koronavettregler»

Norges Luftsportforbund regner med å ha dette klart på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden korona-bølgen slo inn over oss med det medfølgende forbudet mot «organisert idrettsaktivitet» har det hersket usikkerhet om hva forbudet rent konkret innebærer. 

I dag slo helsedirektør Bjørn Guldvog fast at idrett kan utøves, men det bør ikke være mer enn fem personer i en gruppe. Det bør videre være en minsteavstand på to meter mellom personene til enhver tid. 

- Idrett kan utøves i små grupper

Bruk av felles innendørsanlegg som garderober bør unngås. Utover dette frarådes bruk av kollektivtransport til og fra aktiviteten. 

Guldvog understreket at det ikke har noen betydning for tolkningen av regelverket om aktiviteten utføres i regi av en organisasjon eller om man samles rent spontant som privatpersoner.

Tvert i mot trakk helsedirektøren fram fordelene ved at dette organiseres av idrettslagene selv. 

Vil ha «koronavettregler»

Idrettspresident Berit Kjøll har bedt alle særforbund om å lage «koronavettregler» for de aktivitetene de organiserer. Dette skal gjøre det lettere for klubbene å dra nytte av helsedirektørens liberaliserende fortolkning av regelverket.

I dag slo helsedirektør Bjørn Guldvog fast at idrett kan utøves, men det bør ikke samles flere enn fem personer i en gruppe, og det bør til enhver tid være minst to meter mellom personene.

NLF regner med at koronavettregler for luftsportsaktivitetene vil være klare innen 3. april, skriver de på sine nettsider.  

Powered by Labrador CMS