STENGES - MEN ÅPNES IGJEN?: Det siste flyet tar av fra Rygge lørdag kveld. Men flyplassen kan være i drift igjen fra april.

Rygge: Flyplassen kan bli gjenåpnet 1. april

- Nå har vi fått et virkelig gjennombrudd.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld tar det siste flyet av fra Moss Lufthavn Rygge. Men det er ikke sikkert stengingen blir langvarig, skriver Dagens Næringsliv.

- Nå har vi fått et virkelig gjennombrudd, sier daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport til avisen.

Opsjonsavtale

Det nyopprettede selskapet som ønsker å fortsette virksomheten på Rygge, fikk nylig tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet. 

Nå har de kommet til enighet med Forsvarsbygg om tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur som Forsvaret eier.

Avtalen med forsvarssektoren er utformet som en opsjonsavtale som gir Rygge Airport AS (RA) tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur som eies av Forsvaret på Rygge. Dette er en forutsetning for å kunne drive sivil flyplassvirksomhet på samme sted, heter det i en pressemelding

Gravøl

Dagens direktør for Rygge sivile flyplass, Pål F. Tandberg, sier han ikke kjenner til innholdet i avtalen. Han tror ikke det blir enkelt for RA å nå målet sitt, skriver Nettavisen.

Beslutningen om å legge ned Rygge ble tatt i slutten av juni, etter at flypassasjeravgiften ble innført 1. juni.  Ryanair sa opp avtalen med flyplassen, som dermed mistet over én million passasjerer. 

I slutten av juni sa Rygge Sivile Lufthavn (RSL)  opp samtlige leiekontrakter for hangar og flyparkering som flyklubbene på Rygge og resten av allmennflymiljøet bruker fra 1. november.

Rygge har i flere tiår spilt en betydelig rolle for allmennflymiljøet på Østlandet. 

Lørdag kveld holdes det gravøl for å markere den siste sivile avgangen, en Ryanair-flygning til Wroclaw i Polen, skriver NTB.

 

Powered by Labrador CMS