RYGGE:

Ryanair vurderer Rygge-comeback

Lavprisselskapet åpner for å vende tilbake til Moss Lufthavn Rygge. - Vi er i aktive diskusjoner om å etablere baser igjen, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary.

KAN GJØRE COMEBACK: Ryanair er åpne for å vende tilbake til Moss Lufthavn Rygge.
KAN GJØRE COMEBACK: Ryanair er åpne for å vende tilbake til Moss Lufthavn Rygge. (Bene Riobo)

Det har gått 15 måneder siden det siste Ryanair-flyet tok av fra Rygge 29. oktober 2016.

Nå åpner det omstridte lavprisselskapet for å returnere til den norske flyplassen.

– Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for å bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sa konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair på selskapets analytikerpresentasjon mandag ifølge Nettavisen.

- Nevnte spesifikt Rygge

I forrige uke kunngjorde Ryanair at de for første gang er villig til å gå i dialog med fagforeningene.

Ifølge Nettavisen gjorde Ryanair-sjef O'Leary det klart at selskapet nå akter å opprette flybaser i Skandinavia og Frankrike, to områder der fagforeningene står sterkt.

Han nevnte to flyplasser spesifikt: Marseilles Provence Lufthavn, som Ryanair gikk ut av 2010, og Moss Lufthavn Rygge, som Ryanair forlot i 2016.

Gjenåpning i 2019?

Helt siden Moss Lufthavn Rygge stengte dørene i 2016 har det blitt jobbet med å gjenåpne flyplassen. Den gang ble flyseteavgiften trukket frem som en av årsakene til at Ryanair forlot flyplassen, noe som igjen førte til nedleggelsen.

- Jeg hørte om dette for fem minutter. Dette var overraskende for oss også, men det er veldig positivt, sier Espen Ettre, styremedlem i Rygge sivile lufthavn, til Nettavisen.

Han forteller at de jobber mot en åpning av Moss Lufthavn våren eller sommeren 2019.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen