Restriksjonsområdet: NLF i dialog med politiet

Småflymiljøet reagerte med vantro da det ble kjent at store deler av Oslo-området vil være sperret for flytrafikk store deler av døgnet så lenge terrorrettsaken pågår. Hardest rammet ble sjøflymiljøet i Kilen og på Fornebu. Nå er NLF i dialog med politiet for å få til en oppmykning av bestemmelsene.

Publisert

Småflymiljøet reagerte med vantro da det ble kjent at Oslo-området vil være sperret for flytrafikk store deler av døgnet så lenge terrorrettsaken pågår. Hardest rammet er sjøflymiljøet i Kilen og på Fornebu som i praksis må stanse sin virksomhet helt i lengre perioder. Nå er NLF i dialog med politiet for å få til en oppmykning av bestemmelsene.

– Dette er en overreaksjon fra politiets side. De reagerer overfor et miljø som ikke har noen historikk i Norge for å ha skumle hensikter, sier Per Julius Helweg, flytryggingsjef i Oslo Flyveklubb til NRK.

– Flyforbudet er av sikkerhetsmessig grunner. Det ble vedtatt forrige uke, men det er noe vi har jobbet med en stund, sier Torgeir Brenden i Oslo-politiet til NRK.

Norges Luftsportforbund (NLF) som organiserer luftsportsaktiviteten i Norge var ikke høringsinstans for bestemmelsen som ble innført og ble "tatt på senga" av AIC-en som kunngjorde forbudet forrige uke. NLFs sjøflyklubber samt hangglider- og paraglideraktiviteten som bruker Grefsen som startplass blir særlig sterkt berørt, men også øvrige luftsportsutøvere får en dårlig start på sesongen når såvidt omfattende restriksjoner innføres.

files/content/news/John E. Laupsa.jpg– Vi kan opplyse at NLF er i kontakt med politiet og har forklart at deler av våre miljøer opplever å ha blitt rammet på en måte som vi forutsetter ikke har vært hensikten. Vi registrerer at politiet har sett våre poenger, og de har bekreftet at saken vil bli grundig vurdert. Så langt har vi ikke oppnådd konkrete resultater, men vi har altså klare signaler om positiv prosess, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i Norges Luftsportforbund, til Flynytt.

Saken oppdateres.

Bildet: John Eirik Laupsa er generalsekretær i Norges Luftsportforbund (NLF).

Powered by Labrador CMS