UTDANNING:

OSM Aviation Academy blir godkjent fagskole

Flyskolen satser på undervisnings- og karriereløpet «Airline Ready Pilots», som innebærer at de får utdannelse og deretter ansettelse som pilot hos OSM Aviation.

Instruktør Stian Sandøy (t.v.) og Jonas Evensen studerer flykartet før neste flytur. Bildet er tatt da Flynytt besøkte OSM Aviation Academy i Arendal i vinter.
Instruktør Stian Sandøy (t.v.) og Jonas Evensen studerer flykartet før neste flytur. Bildet er tatt da Flynytt besøkte OSM Aviation Academy i Arendal i vinter. (Foto: Tobias Bjerkholt Svensson)

Den ferske flyskolen OSM Aviation Academy har fått godkjent søknaden om å bli fagskole i Norge.

Det betyr at norske statsborgere snart vil kunne søke om studiestøtte og studielån fra Lånekassen for den integrerte pilotutdannelsen på skolen, skriver OSM i en pressemelding.

- Dette er en utrolig gledelig dag for oss, siden vi vet at det er mange norske ungdommer som har ambisjoner om å bli profesjonelle trafikkflygere. Avgjørelsen fra NOKUT betyr at nordmenn med de rette forutsetningene for å bli pilot får tilgang til attraktive studielån gjennom Lånekassen og mulighet til å oppfylle drømmene sine, sier managing director, Bjørn Granviken.

Flyskolen på Gullknapp i Arendal åpnet i september 2018. Så langt har 27 studenter startet utdanningsløpet sitt der.

OSM Aviation Academy er også i ferd med å etablere seg i USA. Nylig ble det kjent at flyskolen har lagt  opsjon på 60 elektriske fly. De første flyene skal leveres i slutten av 2021.

  • OSM Aviation Academy satser på undervisnings- og karriereløpet «Airline Ready Pilots». Det innebærer at elevene får en spesialisert utdannelse og deretter ansettelse som pilot hos OSM Aviation. Så langt har de 6000 ansatte på verdensbasis, skriver de i pressemeldingen.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen