Teknologi:

Hvordan vil Boeing reagere på dette?

Frankrike satser stort på å finne A320s (grønne) arvtager.

Frankrike satser stort på utviklingen av en grønnere avløser til A320.
Frankrike satser stort på utviklingen av en grønnere avløser til A320. (Foto: Ole Steen Hansen)

- Frankrike kan bli et land med utslippsfrie fly, mener Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.

Uttalelsen kom i forbindelse med at Frankrike har bevilget en 15 milliarder euro stor hjelpepakke til flyindustrien, som skal fordeles over de neste tre årene.

Av disse midlene øremerkes 1,5 milliarder euro til forskning på karbonreduserende tiltak innen luftfarten – som redusert drivstofforbruk, økt anvendelse av elektriske motorer og klimanøytralt drivstoff.

Vil finne A320s arvtager

Ett av de mer spesifikke tiltakene som mottar støtte er  arbeidet med å utvikle en arvtager til den verdensomspennende suksessen A320.

 Franskmennene tar sikte på å utvikle et trafikkfly som bruker 30 prosent mindre drivstoff, og som har potensial til å fly på karbonfri, hydrogenbasert teknologi.

Målet er å ha utviklet en prototype i 2026-28 og at et produksjonsfly kan komme i drift i 2033-35. Initiativene inkluderer også utvikling av hybridelektrisk regionalfly.

 Vil bli førende på grønn teknologi

Frankrike håper altså at landet med disse tiltakene og prosjektene kan erobre den grønne ledertrøya.

Det er interessant at det kanskje krevde en koronakrise for å åpne den offentlige pengesekken og sparke i gang den grønne utviklingen.

Det blir interessant å se hvordan amerikanerne/Boeing vil reagere på dette!

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Duxford Flying Legends

Ikke flere Flying Legends på Duxford

Imperial War Museum Duxford tett ved Cambridge i England og The Fighter Collection, som holder til på flyplassen med sin samling av warbirds og restaureringsarbeid, har tilsynelatende ikke kunne blitt enige om prisen for å holde Flying Legends på Duxford Les hele saken

Nyheter fra AVweb

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen