Hangarkollaps i Førde

– Rundt midnatt natt til 6. februar kollapset Fjordane Flyklubbs hangar på Førde Lufthavn – Bringeland. Det var rundt 60 centimeter med snø på taket da den 500 kvadratmeter store hangaren kollapset

Publisert

– Rundt midnatt natt til 6. februar kollapset Fjordane Flyklubbs hangar på Førde Lufthavn – Bringeland. Det var rundt 60 centimeter med snø på taket da den 500 kvadratmeter store hangaren kollapset, forteller Olav Osvoll som er kasserer i Fjordane flyklubb.

Dagen i forveien var det bare noen få centimeter med snø på taket, så store mengder våt og tung snø kom i løpet av få timer. Fem fly var parkert i hangaren da hendelsen inntraff, der i blant Fjordane Flyklubbs Piper Archer II (LN-NAY) og Fjordane Veteranflyklubbs Army-Cub PA-19 (LN-ACK). De andre flyene som var parkert i hangaren var en Socata TB-10 Tobago (LN-BAK), en Yak 52 og en replika av Feiseler Storch (mikrofly).

– Jeg anser LN-NAY og LN-BAK å ha fått så store skader at de må betegnes som totalvrak. Derimot står de tre andre maskinene mot en vegg som ikke har kollapset og ser skrogmessig intakte ut. Det er imidlertid vanskelig å få full oversikt da det er svært farlig å inspisere området, forteller Osvoll.

Hangaren ble bygget for ti år siden som erstatning for den forrige som også kollapset. Konstruksjonen skal være dimensjonert for å tale opp til én meter våt snø, men hangaren kollapset altså med betydelig mindre snømengder på taket.

Powered by Labrador CMS