Evektor SportStar blir tredje LSA ut

Den tsjekkiske flyprodusenten Evektor blir tredje fly i rekken av LSA-fly som nå har fått typesertifikat i Europa. I likhet med de to andre LSA-flyene med europeisk godkjennelse, får Evektor SportStar en såkalt RTC – et begrenset typesertifikat som likevel tillater operasjoner som skoling til PPL-A/LAPL-A og soloflyging, så lenge det skjer i VFR dag.

Evektor er en pionér på området LSA-fly og var den første produsenten som fikk amerikansk godkjennelsesstempel for et serieprodusert LSA-fly (S-LSA) tilbake i 2005. Nå har de europeiske myndighetene kommet etter og gitt flyet sin velsignelse. Dermed blir Evektor den tredje flyprodusenten, etter Czech Sport Aircraft og Flight Design, som får den ettertraktede tillatelsen til operasjon i Europa. Dermed får norske flyklubber og flyeiere enda et fly å velge mellom i den nye LSA-klassen.

Ifølge en pressemelding fra Evektor, er SportStar RTC et derivat av det europeiske VLA-flyet Evektor Harmony, og maskinen har blitt videreutviklet med det siste innenfor teknologi og avionikk. Dermed vil flyging for en lavere kostnad, men stadig med høy kvalitet, bli tilgjengelig for flere.

Leveranse starter umiddelbart til kunder i blant annet Tsjekkia og Tyskland, og i Sverige har den svenske importøren CFT Trading et demofly i drift som Flynytt vil teste nærmere innen kort tid.

Powered by Labrador CMS