Avgiftene for Avinor-plassene nesten uendret i 2015

Startavgiftene for fly som bruker Avinors flyplasser blir tilnærmet uforandret i 2015 etter at Samferdselsdepartementet nå har vedtatt lufthavnavgiftene for neste år. Forventet trafikkvekst gjør det mulig for selskapet å beholde inntektene til tross for en viss prisstigning. For småfly øker avgiftene med fattige tre kroner.

Publisert

- Lufthavnsavgiftene bidrar til å finansiere et sikkert og godt flytilbud over hele landet. Regjeringen vil videreføre avgiftsnivået fra 2014 i 2015. Bakgrunnen er at prognosene tilsier trafikkvekst på Avinors flyplasser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Samferdselsdepartementet medgir at Avinor og flyselskapene ikke har vært enige om forventet trafikkvekst under forberedelsen av forskriften. Den vedtatte forskriften innebærer at Avinors moderate prognose har blitt tillagt vekt.

I sin pressemelding lover Samferdselsdepartementet å følge med på hvor godt faktisk trafikkvekst for 2015 treffer i forhold til Avinors prognoser. Eventuelle avvik mellom faktisk trafikk og prognosene vil være et forhold som vil bli tillagt vekt ved fastsettelsen av avgiftene for 2016.

Powered by Labrador CMS