AERO: Sky Nav Pro – ny funksjonsrik flygerapp

Markedet for flygerapper er ennå ikke mettet: Nå kommer Sky Nav Pro som kombinerer flyvær i sanntid, navigasjon, anti-kollisjon og sporing i én og samme app.

Publisert Sist oppdatert

(FRIEDRICHSHAFEN) Med SkyDemon, Air Nav Pro, Garmin Pilot, Jeppesen Mobile Flite Deck VFR og Easy VFR som hardt konkurrerende europeiske flygerapper, skulle man ikke tro at markedet har plass til ytterligere én aktør. Men tyske Dacher systems tenker enda bredere og legger til sanntidsvær fra Deutscher Wetterdienst sendt over satellitt, så vel som et sporingssystem med nødknapp.

Sky Nav Pro er varemerket Dacher har valgt – til tross for forvekslingsfaren med de andre flygerappene. Også tjenestene er vi vant til fra før, men dagens apper er sjelden så integrert at man ikke trenger minst én tilleggsapp eller et par eksterne enheter.

Siden Sky Nav Pro baserer seg på satellittoverføring av data samt en kommersiell værtjeneste, koster det noen kroner hver måned å ha abonnementet aktivt. Fullt spekket må man regne cirka 500 kroner pr måned. I tillegg kommer en éngangssum for oppsett med satellittenhet for 10.000 kroner. Men da er et Spot-aktig sporingssystem med nødknapp for assistanse inkludert.

Antikollisjonsfunksjonen er basert på Flarm eller PowerFlarm og krever uansett en slik mottaker, skjønt visningen er integrert i appen.

Under Aero i Friedrichshafen var det tydelig at appen fortsatt er i utviklingsfasen: Sky Nav Pro søker 100 testpiloter som skal bidra til å raffinere app-pakken ytterligere.

Powered by Labrador CMS