Korona-viruset:

Slik ser det ut når man flyr over Korona-Kastrup.

Korona-Kastrup – et nytt mål for VFR-sightseeing

- ... Men egentlig håper jeg at jeg aldri får muligheten igjen.

Publisert Sist oppdatert

I disse korona-tider har en ny VFR-trend dukket opp i Danmark: Sightseeing over Københavns lufthavn Kastrup. 

Været har den siste tiden vært helt perfekt for å få maksimalt ut av en slik tur.

Men enda viktigere er det at luftrommet rundt København for tiden har et minimum av IFR-trafikk. Dermed står døren åpen for VFR-folket.

Low pass, loop og showrøyk

Mange har gjort low pass over flyplassen, ofte på den tverrgående bane 12-30. Det har også blitt loopet 2000 fot over Copenhagen Airport – en mulighet man neppe vil få igjen. 

Formasjonsflygingsteamet RVator har fløyet forbi med full ”showrøyk”, som en velkommen hilsen til de som sitter og kjeder seg i kontrolltårnet.

Det er ikke vanskelig å google seg frem til bilder og videoer som har foreviget de spesielle øyeblikkene. Du kan se noen av høydepunktene HER.  

Kastrup i Koronaens tid.

- Bare kom inn!

Da jeg selv søkte om tillatelse til å fly inn i kontrollsonen for å fotografere over lufthavnen lød det over radioen: ”Det er bare å komme inn og fly fritt, men ikke under 300 fot”. 

Etter en stund kom det en KLM maskin som skulle lande, så vi ble sendt i holding et par minutter sørøst for lufthavnen. Men vi fikk lov til å komme tilbake: No problem, sir!

På vei hjem hørte vi flere anmodninger på frekvensen. Vi var ikke de eneste som ville stifte nærmere bekjentskap med Kastrup denne dagen.

Foretrekker ”gamledager”

Egentlig håper jeg at jeg aldri vil få muligheten til å prøve det igjen. 

Et trist syn.

Det var virkelig en unik opplevelse, i en tid der hele verden har gått korona-amokk. Men den øde flyplassen er jo et uttrykk for at nesten hele flybransjen, og vår tilværelse er satt på standby.

Jeg vil mye heller tilbake til gode gamle dager, da IFR-trafikken la beslag på hele flyplassen.

Powered by Labrador CMS