Aero Friedrichshafen er i gang.

Aero Friedrichshafen: Her er årets trender

Bærekraft, rekrutting og droner er nøkkelord når Europas største allmennflymesse åpner dørene i Friedrichshafen.

Publisert Sist oppdatert

I morgen går startskuddet for Europas største allmennflymesse Aero i Friedrichshafen.

Tre norske utstillere

Arrangøren lover at de enorme utstillingshallene vil bugne av spennende nyheter fra over 635 utstillere. Blant dem finner vi tre norske selskaper: Avee AS, EdgePerformance AS og Norrønafly Propeller & NDT AS.

Tirsdag ble det arrangert en pressedag, der de oppmøtte journalistene fikk en smakebit på hva som venter de neste dagene.

- Hvis vi ser rundt oss, og ser på alle flyene, er det ingen tvil om at det er Aero-tid i Friedrichshafen, sa prosjektleder Tobias Bretzel i sin åpningstale.

Der ga han også uttrykk for lettelse over at arrangørene i år har sluppet å forholde seg til strenge korona-regler.

- Vi er omtrent tilbake på pre-covid nivå når det gjelder omfanget på messen. Den er både større, mer internasjonal og mer bærekraftig enn i fjor. Vi opplever mange tilreisende fra hele verden. Jeg kan blant annet trekke frem 150 svensker som har chartret et helt fly for å komme hit.

Bærekraft på agendaen

Bretzel fortalte videre at hovedfokuset på årets messe er bærekraft, og trakk frem at Aero har hatt en egen avdeling for elektriske fly i mer enn ti år.

Bærekraft gjenspeiles ikke bare i nye prosjekter, men også i å forlenge levetiden til eksisterende fly og tilbehør. På Aero vil ulike leverandører vise hvordan de moderniserer og omkonstruerer eksisterende fly for å møte nåværende og fremtidige krav.

- Et annet viktig tema er utfordringene knyttet til rekruttering. Vi har derfor en egen "karrieredag", som finner sted 21. april.

Til slutt trakk direktøren frem droner som et viktig satsingsområdet, som vies god plass på årets messe.

Hall A2 vies til droner, der utstillere fra 19. til 21. april vil vise frem ulike luftfartøy. Det vil også bli detbatter om temaer som er viktige for industrien, som utforming av luftrom der bemannede og ubemannede fly flyr.

Powered by Labrador CMS