NORSK DEBUT: Tomas Brødreskift og flyet Equator P2 er snart å se på flymessen i Friedrichshafen.
NORSK DEBUT: Tomas Brødreskift og flyet Equator P2 er snart å se på flymessen i Friedrichshafen.

Aero 2017 starter i morgen - her er høydepunktene!

For 25. gang arrangeres en av verdens største varemesser for allmennflyging i Friederichshafen. Tomas Brødreskift gleder seg til å vise frem hybridflyet Equator P-2 .

Publisert Sist oppdatert

Når Aero 2017 i Friedrichshafen åpner dørene onsdag 5. april, er det duket for en rekordmønstring i det hele 660 utstillere fra 38 land viser frem sine produkter.

Europas største

Arrangementet er Europas største varemesse for allmennflyging, og det er ventet hele 33 000 deltakere. Utstillingen finner sted på et messeområde, som ligger helt inntil flyplassen i Friedrichshafen, og varer til 8. april.

De besøkende vil blant annet få oppleve ultralette fly, gyrokoptere, tomotors fly, businessjeter, helikoptere, droner og seilfly.

For tredje gang vil det også være en egen «AEROkunst»-utstilling, der man kan betrakte bilder, malerier og skulpturer.

Lover premierer

AERO: Akroflyet Extra 330L var en av de sprekeste flynyhetene under Aero i fjor.
AERO: Akroflyet Extra 330L var en av de sprekeste flynyhetene under Aero i fjor.

Produsenter som Cirrus Aircraft, Diamond Aircraft, Piper, Tecnam, Beechcraft, Cessna og Pipistrel kommer for å vise frem sine nyeste prosjekter.

Arrangøren lover en rekke premierer. 

Ett av de store høydepunktene under Aero 2017 er flyoppvisningen som finner sted på lørdagen for å feire at varemessen i år fyller 25 år.

Både elektriske fly og en Junkers F13-replika er blant flyene som skal på vingene.

Norsk debut

Blant utstillerne er norske Tomas Brødreskift, som skal vise frem hybridflyet Equator P-2. 

– Vi gleder oss stort til Aero, og gruer oss til transporten, som går på en bilhenger nedover. Det hadde føltes bedre om vi hadde fløyet den ned, forteller han til Flynytt.

– Maskinen ble satt sammen for første gang 18. mars, og er en prototype som aldri er testet før. Det mangler fortsatt noen detaljer før vi kan gå i luften med flyet, men jeg håper at vi får det til i løpet av noen måneder. Så maskinen transporteres på en modifisert bilhenger til Tyskland med avreise 31. mars. 

Equator-flyet vil også bli vist frem under Flydagen på Kjeller 21. mai. Det blir maskinens utstillingsdebut på norsk jord.  

Flynytt kommer til å rapportere fra Aero 2017. Følg med på flynytt.no!

Powered by Labrador CMS