Boeing 737 MAX:

GROUNDED: Southwest Airlines har 34 fly av typen Boeing 737 MAX. Alle har stått på bakken siden mars.

Piloter saksøker Boeing for å ha ført dem bak lyset med 737 MAX

Pilotforeningen The Southwest Airlines Pilots Association tar grep.

Publisert

Mandag ble det kjent at den amerikanske pilotforeningen The Southwest Airlines Pilots Association (SWAPA) har saksøkt Boeing.

Bakgrunnen for søksmålet er at de mener at Boeing bevisst har holdt tilbake informasjon om 737 MAX-flyene.

Flytypen har stått på bakken siden mars etter at flytypen var involvert i to alvorlige ulykker på mindre enn seks måneder.

Les også: Norwegian setter 737 MAX på bakken 

Southwest har til sammen 34 MAX i flyflåten. Groundingen har medført at mer enn 30.000 av selskapets flyvninger har blitt kansellert. Dette har igjen ført til et tap på over 100 millioner dollar (cirka 912 000 000  norske kroner, journ.anm) i pilotlønninger, ifølge pilotforeningen. 

I søksmålet, som ble levert til retten i Dallas County i Texas, står det ifølge Reuters at Boeing har avveket fra trygg konstruksjons- og ingeniørpraksis, holdt tilbake viktig informasjon og bevisst ført kunder, piloter og offentligheten bak lyset hva gjelder sannheten om 737 MAX. 

- Vi må kunne stole på at Boeing gir oss den fulle og sannferdige informasjonen vi trenger for å trygt operere flyene våre. I tilfellet med 737 MAX skjedde absolutt ikke dette, sier SWAPA-president Jon Weaks til Reuters.

Boeing har så langt ikke kommentert søksmålet offentlig. 

29. oktober mistet 189 mennesker livet da et fly fra Lion Air styrtet like etter avgang flyplassen i Jakarta i Indonesia. Søndag døde alle de 157 ombord da et fly fra Ethiopian Airways krasjet, også det like etter avgang. 

Begge flyene som forulykket var bare noen måneder gamle.

Powered by Labrador CMS