Geiteryggen:

ETTERTRAKTET: Grenland kristne senter trenger mer plass og ønsker å kjøpe terminalbygget og åpne bibelskole.

Vil kjøpe terminalbygget på Geiteryggen og starte bibelskole

Grenland kristne senter vil ha terminalbygget som base for menigheten. De ønsker også å etablere bibel- og treningsskole for ledere.

Publisert Sist oppdatert

Grenland kristne senter ønsker å kjøpe terminalbygget på Geiteryggen, skriver Telemarksavisa. De ønsker stedet som base for menigheten, og for å etablere bibel- og treningsskole for ledere.

Les også: Ti nye år for Geiteryggen

Vil kjøpe til gjeldende verditakst

Menigheten har sendt et brev til Skien kommune, der de ber om å få kjøpe bygget til gjeldende verditakst på 6,5 millioner kroner. Ifølge lokalavisa ønsker de etter hvert også å overta et av de store byggene som parkavdelingen bruker i dag.

Terminalbygget på Geiteryggen eies i fellesskap av grenlandskommunene Skien (51,2 prosent), Porsgrunn (34,4 prosent) og Bamble (14,4 prosent).

Skien kommune ba i fjor om å få overta eierandelene til de to andre kommunene, som følge av at Skien har store vedlikeholdsutgifter med bygget.

Ønsker ikke å selge

Rådmann i Skien kommune, Ole Magnus Stensrud, sier til Telemarksavisa at kommunene i utgangspunktet ikke ønsker å selge.

– Politikerne ønsket seg næringsrelatert virksomhet på Geiteryggen da saken sist ble behandlet politisk, jeg har vanskelig for å se at Skien kommune vil selge bygget, sier han.

 Han understreker at det vil bli et politisk spørsmål og at Grenland kristne senter vil motta et svar på sin søknad.

Les også: Fire fly gikk tapt i storbrann

Powered by Labrador CMS