Luftambulansetjenesten:

TRE SELSKAPER PÅ BANEN: Beslutningen om hvilket selskap som får kontrakten i helseforetakenes ambulanseflytjeneste faller i juni 2017.

Tre flyselskaper skal konkurrere om milliardkontrakt

To svenske og et norsk flyselskap har fått klarsignal til å delta i konkurransen om den nye milliardkontrakten i helseforetakenes ambulanseflytjeneste.

Publisert

Tre flyselskaper får delta i konkurransen om den nye milliardkontrakten i helseforetakenes ambulanseflytjeneste, skriver Luftambulansetjenesten ANS i en pressemelding.

To av selskapene er svenske, mens ett er norsk.

Ni ambulansefly

De tre flyselskapene er:

  • Babcock SAA FW AB (Sverige)
  • Hummingbird Aviation Services (Sverige)
  • Lufttransport FW AS (Norge)

Luftambulansetjenesten opplyser at arbeidet med å fly og drifte Norges ni ambulansefly fra 2019 til 2026 er utlyst som en konkurranse med forhandlinger på pris og kvalitet.

De tre selskapene som er godkjent til å delta i konkurransen er vurdert på bakgrunn av erfaring, kompetanse, økonomi og robusthet. 

- Det er gledelig at tre flyselskap nå er forhåndsgodkjent til denne anskaffelsen. Vår erfaring er at reell konkurranse presser prisen ned og kvaliteten opp i de tilbudene vi får inn. Det kan spare de regionale helseforetakene som eier tjenesten for mye penger, sier daglig leder i Luftambulansetjenesten ANS, Øyvind Juell.

Skal være på plass 1. juli 2019

Det er Luftambulansetjeneste ANS og Sykehusinnkjøp HF som gjennomfører anskaffelsen. 

Beslutningen om hvilket selskap som får kontrakten faller i juni 2017. Den nye tjenesten skal være operativ fra 1. juli 2019.

Dagens driftskontrakt i ambulanseflytjenesten koster rundt 400 millioner kroner i året.

 

Powered by Labrador CMS