Sommerens gladeste flypassasjer?

REN GLEDE: Morten Brurberg klatrer ut av baksetet etter sommerens uforglemmelige tur.(Foto: Martin Nilsen)

"Torp Gun"-stemning med LN-STF!

TORP: Vi våger påstanden – her er sommerens gladeste flypassasjer. Morten Brurberg hadde ikke superlativer nok da han klatret ut fra baksetet i Starfighter CF-104D, 637 på Torp i ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Riktignok har Morten fløyet Starfighter før, som aktiv pilot på flytypen.– Men det er 37 år siden siste tur, dette er helt sykt rått…! sier han til Flynytt i det han stiger ut av baksetecockpit på hele Norges LN-STF.

Han fikk i dag være passasjer i maskinen han selv har vært sterkt engasjert i å få på vingene igjen. Pilot Eskil Amdal hentet Starfighteren som sto på statisk utstilling under 75-årsjubileet til den nederlandske skvadronen 322, og med Morten i baksetet ble det et kompetent team som satte den klassiske nesa mot nord.

DER ER ER´N! På en knallblå sommerhimmel  ga Eskil Amdal en flott oppvisning over Torp. (Foto: Martin Nilsen)

Fikset på 30 sekunder

 Morten Brurberg var den heldige som «vant» baksetet for hjemreisen. Han var storfornøyd med turen som bød på to avganger og to landinger.

– Like etter avgang fikk vi en indikasjon på at en hjuldør ikke var helt igjen. Vi fløy forbi tårnet som også mente den var åpen. Derfor landet vi igjen, forklarer Eskil Amdal.

TO DREVNE KARER: Morten Brurberg (t.v.) og Eskil Amdal, to meget fornøyde flygende herrer etter en times tur fra Nederland. (Foto: Martin Nilsen)

Problemet var løst på 30 sekunder, og ny avgang ble planlagt. Derfor ble det to avganger og to landinger.

 – Den er stille og rolig å fly, jeg fikk fløyet litt på den snaut times lange turen, sier Brurberg.

Mulighet for flere show

Helge Andreassen i Starfighterens Venner, opplyser at tirsdagens tur var tur nummer ti for maskinen som har utløst nesten ekstatiske tilstander rundt basene den har besøkt de siste ukene, Sola, Aalborg og Leeuwarden. 

Nå skal Starfighteren ha «sommerbolig» i hangaren som Dakota Norway disponerer på Torp. 

Flyvingen til Torp var bekjentgjort via sosiale medier, og ca 120 flyentusiaster hadde samlet seg rundt klubbhuset til Dakota Norway som ligger på høyden vest for rullebanen på Torp. Og Amdal var ikke vond å be da han fikk klarering til et ti minutters air-display før landing på den gamle NATO-basen i Vestfold.

SKJØNN FORENING: Starfighteren og Dakotaen skal dele husrom en stund fremover. Det har nok ingen av dem noe imot.  (Foto: Martin Nilsen)
Powered by Labrador CMS