Sterke søkere vil bli luftfartsdirektør

Søkerlisten for stillingen som luftfartsdirektør avslører at flere sterke kandidater konkurrerer om å lede Luftfartstilsynet de nærmeste seks årene. Søkerlisten består av ti kandidater – alle menn.

Rolf Liland, tidligere redaktør i Flynytt, har søkt stillingen som luftfartsdirektør. Foto: via NAK/NLF
Rolf Liland, tidligere redaktør i Flynytt, har søkt stillingen som luftfartsdirektør. Foto: via NAK/NLF

En av kandidatene med bred luftfartsbakgrunn er Rolf Liland (45) som er rådgiver og SAS-kaptein i tillegg til å inneha en rekke tillitsverv. Han var tidligere jagerflyger i Luftforsvaret, og i perioden 1998 – 2008 var han redaktør for Flynytt. Liland har dessuten hatt et mangeårig virke i NLFs organisasjon, blant annet som leder for Sikkerhets- og utdanningskomiteen i Fallskjermseksjonen.

Øyvind Torstein Ek (45) som i dag er avdelingsdirektør for Luftfartsseksjonen i Samferdselsdepartementet har også søkt på stillingen. Ek er jurist og har tidligere vært underdirektør og leder av juridisk seksjon i Luftfartstilsynet. Han har følgelig inngående kjennskap til den norske luftfartsforvaltningen. Ek har tidligere vært avdelingsdirektør ved Folketrygdekontoret for utenlandssaker.

files/content/news/Nodeland-GIL.jpgProgramdirektør for F35-programmet i Forsvarsdepartementet, Stein Erik Nodeland (54) utmerker seg også som en av de profilerte søkerne. Nodeland har blant annet vært jagerflypilot, generalmajor og generalinspektør for Luftforsvaret.

Heine Richardsen (53) har ledet Luftfartstilsynet siden 2006, men åremålet går ut i år. Han har lyst til å fortsette og søker derfor om å forlenge med ytterligere seks år:

– Jeg trives veldig godt i jobben og ser den som spennende og utfordrende, sier Richardsen til Dagens Næringsliv.

Richardsen er utdannet flymekaniker og har tidligere jobbet i SAS.

De øvrige søkerne er sykepleier Leif Morten Larsen (45) fra Oslo, flyger Erik Reed Mohn (62) fra Oslo, advokat Jan Roar Fløttre (54) fra Snarøya, styremedlem Yngve Carlsen (51) fra Skotbu, flygesjef Tore Hansen (58) fra Tverlandet og senioringeniør Lars Christian Sandstø (53) fra Sofiemyr.

Bildet over: Stein Erik Nodeland var tidligere generalinspektør for Luftforsvaret (GIL). Nå søker han på stillingen som luftfartsdirektør. Foto: Lars Brede Grøndahl

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Aero: Atol 650 Amphib Finds U.S. Manufacturer

An investor group based in Maine says it will manufacture the Atol 650, a Finnish-designed high-performance light...

China Hungry For Skyhawks

For the 13th time, China has released a Five-Year Plan – a series of social and economic initiatives that has...

Cutter Authorized As Sales/Service Rep For Pilatus

With almost 20 percent of the global fleet of Pilatus aircraft operating in the Southwest United States, Cutter...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen