Snart mulig å lande på stengte Avinor-plasser

Konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor forteller at allmennflygere snart kan benytte Avinors flyplasser utenfor åpningstid.

Publisert

Gardermoen: Gladnyheten som småflygerne har ventet på i en årrekke, ble sluppet under konferansen Flyoperativt Forum 8. april.

files/content/news/Dag Falk Petersen.jpg– Avinor vil legge til rette for at lufthavnene kan brukes av GA-miljøet til landing og avgang når de er stengt, forklarer Dag Falk-Petersen.

Det vil bli krav om flygeplan som leveres på vanlig måte gjennom IPPC.

– Avinor ønsker å iverksette tiltaket snarest mulig, og helst innen 1. mai slik at plassene blir tilgjengelig for GA-miljøet denne sesongen, fortsetter Falk-Petersen.

NLF svært fornøyd

Norges Luftsportforbund (NLF) har i en årrekke jobbet for at det legges til rette for at småflygere får tilgang til Avinors flyplasser utenfor åpningstid. I 2011 ble det klart et avtaleverk mellom Avinor og NLF som la opp til individuelle avtaler mellom hver enkelt lufthavn og hver enkelt flyklubb, og som flyklubbmedlemmer fra andre klubber i NLF-systemet kunne slutte seg til. Som Flynytt har meldt om tidligere, skulle det imidlertid vise seg vanskelig å få til slike avtaler pr lufthavn i praksis.

Nå er en ny løsning på problemet rett rundt hjørnet som har blitt til gjennom ett tett samarbeid mellom Avinor og NLF.

– Det systemet Avinor nå legger opp til er både enklere og bedre for flygerne. Vi er veldig godt fornøyd med den løsningen som nå ligger på bordet, og vi vil berømme Avinor for å ha jobbet den fram. Vi gleder oss til samarbeidet og vil understreke at dette vil få stor betydning for trening som igjen vil kunne øke flysikkerheten, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i NLF til Flynytt.

Saken oppdateres.

Bilde over: Dag Falk Petersen er konsernsjef i Avinor og ønsker om kort tid småflygerne velkommen til en rekke Avinor-plasser selv om de lander eller tar av utenfor åpningstiden. Foto: Lars Brede Grøndahl

Powered by Labrador CMS