Skien gjenåpner for VFR via Farris TMA

Skien lufthavn Geiteryggen gjenåpner for VFR-trafikk som ankommer eller tar av og flyr via Farris terminalområde (TMA). Bakgrunnen er at Avinor nå har bekreftet overfor Skien lufthavn at kostnadsfordelingen mellom de ulike lufthavnene vil basere seg på IFR-bevegelser.

Publisert

Bekreftelsen som Skien lufthavn nå har fått er helt i tråd med Avinors uttalte intensjoner, dette ifølge Norges Luftsportforbunds John Eirik Laupsas uttalelse i denne artikkelen.

– Vi har i dag fått tilbakemelding fra Avinor om at Avinor ønsker å fordele kostnader basert på IFR-flybevegelser. Etter denne bekreftelsen er partenes avstand redusert, og Skien Lufthavn AS' økonomiske risiko redusert (usikkerheten til kostnader Farris TMA), skriver flyplassjef Trond Ødegaard i et brev datert 24. januar.

– Skien Lufthavn har i dag bestemt at NOTAM trekkes tilbake og flyplassen er åpen for allmenn bruk. PPR for treningsflyging og fallskjermhopping gjelder fortsatt. Fly med hjemmebase Geiteryggen som skal fly utenfor åpningstid må også innhente PPR, understreker Ødegaard.

Se også AOPA Norways hjemmeside

Powered by Labrador CMS