FLYSIKKERHET:

FLYFORBUD: Pakistan International Airlines får flyforbud i Europa etter at det kom frem at en sjokkerende stor andel av selskapets flygere ikke har papirene i orden.

PIA får ikke lenger fly til Europa

Avsløringene om omfattende sertifikatjuks får konsekvenser.

Publisert

Det pakistanske flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) har får flyforbud til Europa fra 3. juli.

Opprinnelig fikk selskapet flyforbud allerede fra 1. juli, men det europeiske flysikkerhetsbyrået EASA har gitt PIA lov til å hente hjem passasjerer fra Europa, skriver hangar.no. Dette gjelder også selskapets flyvninger til Norge.

EASA besluttet å inndra lisensen PIA har for å fly mellom Pakistan og Europa som følge av avsløringene om at en rekke piloter i selskapet har jukset seg til pilotlisenser og godkjennelser.

Pakistans luftfartsminister, Ghulam Sarqar Khan, har uttalt at 262 av 860 pakistanske flygere har forfalskede lisenser. Dette har kommet frem etter ulykken der 97 personer omkom og to overlevde da en Airbus A320 styrtet like ved Jinnah lufthavn i Karachi. Av PIAS 400 flygere skal 150 ikke ha papirene i orden.

EASA skriver i en pressemelding at det er stor usikkerhet knyttet til hvorvidt de resterende pilotene i PIA har ekte godkjennelser, og man ønsker at selskapet rydder opp. De får derfor flyforbud inn og ut av Europa de neste seks månedene.

Powered by Labrador CMS