KONGELIG LUFTFART:

I HØYRESETET: Nederlands kong Willem-Alexander stortrives i jobben som KLM-pilot. Her er han fotografert sammen med sin kollega, kaptein Maarten Putman.

Nederlands konge avslører luftig deltidsjobb

Er bokstavelig talt konge i luften!

Publisert Sist oppdatert

Nederlands konge Willem-Alexander er kjent for sin litt over gjennomsnittlige interesse for fly.

Det har ikke vært noen hemmelighet at 50-åringen jobbet som pilot i KLM før han overtok tronen i 2013.  

Nå forteller den nedrelandske kongen at han til tross for sine kongelige plikter slett ikke har lagt flykarrieren på hylla. 

Flyr to ganger i måneden

I et intervju med nederlandske De Telegraaf avslører kongen at han faktisk er inne i sitt 22. år som KLM-pilot. Ifølge avisa The Guardian  har han jobbet som styrmann minst to ganger i måneden på flytypen Fokker 70.

- Flyging er helt fantastisk! sier han.

For det er liten tvil om at Willem-Alexander setter stor pris på deltidsjobben.

- Du kan ikke ta med deg problemene du har på bakken opp i luften. Du kan koble fullstendig av og konsentrere deg om noe annet. Det er for meg det mest avslappende med flygingen, forteller han i intervjuet med De Telegraaf. 

Blir gjenkjent - på bakken

Kongen forteller at han flere ganger har blitt gjenkjent når han har beveget seg på flyplassen i pilotuniformen. Men det er som kjent kapteinen som introduserer seg når han hilser passasjerene velkommen ombord, så passasjerene har ikke vært klar over at det er landets konge som har sittet i høyresetet i cockpit. 

Siden KLM nå har gått bort fra Fokker 70-maskinene har kong Willem-Alexander fått permisjon fra flygerjobben. Ifølge BBC skal han nå sjekkes ut på Boeing 737.

Nederlands konge ser frem til å gjenoppta pilotjobben så snart det formelle er i orden. 

Powered by Labrador CMS