Gla´sak for alle som leser til PPL eller LAPL:

Få ting er så spennende som å ta eksamen i flyteori! Frihetsdrømmen bruser i blodet, og nyervervet kunnskap skal settes på prøve. Med den nye ordningen blir i det minste logistikken rundt eksamensavleggelsen mye enklere. Foto: Pixabay

Nå kan du ta flyteori-eksamen på trafikkstasjonen!

Gjennom samarbeid med Statens Vegvesen har Luftfartstilsynet gjort selve eksamensprosessen for flysertifikater adskillig lettere. Etter modell av teoriprøve for bil, kan du nå møte opp ved din nærmeste trafikkstasjon og avlegge prøven der.

Publisert

Luftfartstilsynet:Samarbeidet mellom Luftfartstilsynet og Statens vegvesen startet for fullt med droneeksamen i 2017. Dette utvides nå til også å gjelde teorieksamen for privatflygersertifikatene PPL (Private Pilot Licence) og LAPL (Light Aircraft Pilot Licence), samt flytelefonistsertifikatet (Radio Telegraphy Licence, RTL).

Eksamen kommer til deg, ikke omvendt

Vegvesenets trafikkstasjoner er spredt over hele landet. Tidligere var det mulig å ta privatflygereksamen ved ti flyskoler i Norge, og fem-seks ganger i året på dager som var satt opp i god tid i forveien. 

Antall eksamenssteder har nå økt med cirka 700 prosent, mens man kan ta eksamen på drøyt 200 flere dager i året enn man kunne tidligere! Det er godt nytt for alle som har planer om å skaffe seg sertifikat på fly eller helikopter. 

Teorieksamen er blitt mye enklere å avlegge, men den praktiske biten vil fortsatt kreve oppmøte på en flyplass! Her er det Helitrans som driver helikopterskolevirksomhet på Kjeller.

Farvel til papiret

– Det nye samarbeidet med Vegvesenet gjør det enklere for eksamenskandidatene, for Luftfartstilsynet og for flyskolene. At vi dessuten går fra eksamen på papir til en ny og digital løsning, er også gunstig for alle parter, sier luftfartsdirektør Lars Kobberstad.

Saken og teksten er i hovedsak hentet fra denne publiseringen, hvor du også kan lese mer om tilbudet.

Powered by Labrador CMS