Gla´sak for alle som leser til PPL eller LAPL:

Nå kan du ta flyteori-eksamen på trafikkstasjonen!

Gjennom samarbeid med Statens Vegvesen har Luftfartstilsynet gjort selve eksamensprosessen for flysertifikater adskillig lettere. Etter modell av teoriprøve for bil, kan du nå møte opp ved din nærmeste trafikkstasjon og avlegge prøven der.

Få ting er så spennende som å ta eksamen i flyteori! Frihetsdrømmen bruser i blodet, og nyervervet kunnskap skal settes på prøve. Med den nye ordningen blir i det minste logistikken rundt eksamensavleggelsen mye enklere. Foto: Pixabay
Få ting er så spennende som å ta eksamen i flyteori! Frihetsdrømmen bruser i blodet, og nyervervet kunnskap skal settes på prøve. Med den nye ordningen blir i det minste logistikken rundt eksamensavleggelsen mye enklere. Foto: Pixabay

Luftfartstilsynet:
Samarbeidet mellom Luftfartstilsynet og Statens vegvesen startet for fullt med droneeksamen i 2017. Dette utvides nå til også å gjelde teorieksamen for privatflygersertifikatene PPL (Private Pilot Licence) og LAPL (Light Aircraft Pilot Licence), samt flytelefonistsertifikatet (Radio Telegraphy Licence, RTL).

Eksamen kommer til deg, ikke omvendt

Vegvesenets trafikkstasjoner er spredt over hele landet. Tidligere var det mulig å ta privatflygereksamen ved ti flyskoler i Norge, og fem-seks ganger i året på dager som var satt opp i god tid i forveien. 

 

Teorieksamen er blitt mye enklere å avlegge, men den praktiske biten vil fortsatt kreve oppmøte på en flyplass! Her er det Helitrans som driver helikopterskolevirksomhet på Kjeller. Foto: Tore Aune

Antall eksamenssteder har nå økt med cirka 700 prosent, mens man kan ta eksamen på drøyt 200 flere dager i året enn man kunne tidligere! Det er godt nytt for alle som har planer om å skaffe seg sertifikat på fly eller helikopter. 

Farvel til papiret

– Det nye samarbeidet med Vegvesenet gjør det enklere for eksamenskandidatene, for Luftfartstilsynet og for flyskolene. At vi dessuten går fra eksamen på papir til en ny og digital løsning, er også gunstig for alle parter, sier luftfartsdirektør Lars Kobberstad.

 

Saken og teksten er i hovedsak hentet fra denne publiseringen, hvor du også kan lese mer om tilbudet.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

FAA Probes Potential 737 MAX Design Flaw

Following the Lion Air crash in Indonesia last month, the FAA is focusing new scrutiny on the control architecture...

Dornier Secures $170 Million In Funding

Dornier Seawings reports having received approximately $170 million in funding from its Chinese shareholders to...

GAMA Promotes eVTOL Development

The General Aviation Manufacturers Association will accelerate its efforts to work with European regulators to...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen