Minst 33 000 flyglade på Sola Airshow

Sola airshow som gikk over to dager fra lørdag 9. til søndag 10. juni samlet i alt minst 33.000 publikummere og imponerte med et forrykende og variert flyshow.

Aerostars Display Team fra England med Yak-50 og -52. Foto: DKR
Aerostars Display Team fra England med Yak-50 og -52. Foto: DKR (Bilde: DAN,K,REINLI)

Sola airshow som gikk over to dager fra lørdag 9. til søndag 10. juni samlet i alt minst 33.000 publikummere og imponerte med et forrykende og variert flyshow.

Til tross for at showet på lørdag gikk av stabelen i mye gråvær, samlet arrangementet 15.000 tilskuere bare denne dagen.

- I stevnekomiteen er vi svært godt fornøyd med de foreløpige beregninger som viser at rundt 15.000 besøkende var innenfor portene under flystevnet på Sola lørdag, sier stevneleder Håvard Vetrhus for Sola Airshow 2012 i et intervju med Aftenbladet.

Trøbbel med telleverket gjorde at man ikke hadde helt eksakte tall for påfølgende dag, men anslag lyder på 18.000 besøkende på søndag med strålende sol. Dermed kommer Sola opp i minst 33.000 besøkende over to dager, noe som er svært gode tall, særlig tatt i betraktning at flyshowet konkurrerte med store events på Jæren i form av Nordsjørittet på sykkel og Mods-konserten på Viking stadion.

Mange godbiter

I likhet med arrangementet på Kjeller som helgen før samlet mellom 35.000 og 40.000 tilskuere på én dag, bød Sola airshow på en rekke godbiter, deriblant Patroille de France med sine Alpha Jet-treningsfly som Kjeller-publikumet ikke fikk med seg.

Se flere bilder i Flynytt nr 4/2012 som kommer på sensommeren!

Foto: Dan Kenneth Reinli og Andreas Nærbø

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Bombardier Says Mitsubishi ‘Misappropriated’ Data

Bombardier, based in Canada, has sued Mitsubishi Aircraft, of Japan, claiming that some workers recruited from...

'Stunt Rapper' Dies In Wing Walking Accident

A Los Angeles-based “stunt rapper” died Saturday while wing walking for a video shoot in southern British...

NTSB Calls For 25-Hour CVR Duration

The current requirement for cockpit voice recorders to store just two hours of data is not enough, the NTSB says...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen