Minst 33 000 flyglade på Sola Airshow

Sola airshow som gikk over to dager fra lørdag 9. til søndag 10. juni samlet i alt minst 33.000 publikummere og imponerte med et forrykende og variert flyshow.

Aerostars Display Team fra England med Yak-50 og -52. Foto: DKR (Bilde: DAN,K,REINLI)

Sola airshow som gikk over to dager fra lørdag 9. til søndag 10. juni samlet i alt minst 33.000 publikummere og imponerte med et forrykende og variert flyshow.

Til tross for at showet på lørdag gikk av stabelen i mye gråvær, samlet arrangementet 15.000 tilskuere bare denne dagen.

- I stevnekomiteen er vi svært godt fornøyd med de foreløpige beregninger som viser at rundt 15.000 besøkende var innenfor portene under flystevnet på Sola lørdag, sier stevneleder Håvard Vetrhus for Sola Airshow 2012 i et intervju med Aftenbladet.

Trøbbel med telleverket gjorde at man ikke hadde helt eksakte tall for påfølgende dag, men anslag lyder på 18.000 besøkende på søndag med strålende sol. Dermed kommer Sola opp i minst 33.000 besøkende over to dager, noe som er svært gode tall, særlig tatt i betraktning at flyshowet konkurrerte med store events på Jæren i form av Nordsjørittet på sykkel og Mods-konserten på Viking stadion.

Mange godbiter

I likhet med arrangementet på Kjeller som helgen før samlet mellom 35.000 og 40.000 tilskuere på én dag, bød Sola airshow på en rekke godbiter, deriblant Patroille de France med sine Alpha Jet-treningsfly som Kjeller-publikumet ikke fikk med seg.

Se flere bilder i Flynytt nr 4/2012 som kommer på sensommeren!

Foto: Dan Kenneth Reinli og Andreas Nærbø

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

DARPA, Boeing To Build Spaceplane

Boeing's Phantom Works will partner with the U.S. Defense Advanced Research Projects Agency to design, build and test...

Administration Wants Drone Shoot Down Authority

As the drone industry gears up to produce technology to knock down their own products, they may find a big customer...

London City Switching To Remote Tower

London City Airport, a general aviation field popular with business travelers, will become the first airport in the...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen