Kampen om iPad-brukernes hjerter hardner til

Kampen om iPad-brukerne hardner til når SkyDemon nå lanserer sitt eget planleggings- og navigasjonssystem for lesebrett. Dette skjer bare uker etter at Air Navigation Pro, en av pionerene på iPad-plattformen, kom med egen synthetic-vision-modul som viser 3D-grafikk av terreng.

Kampen om iPad-brukerne hardner til når SkyDemon nå lanserer sitt eget planleggings- og navigasjonssystem for lesebrett. Dette skjer bare uker etter at Air Navigation Pro, en av pionerene på iPad-plattformen, kom med egen synthetic-vision-modul som viser 3D-grafikk av terreng.

– En iPad-versjon av planleggings- og navigasjonsverktøyet SkyDemon er det vi har fått klart flest forespørsler om av kunder og andre interesserte i året som har gått. Selv om vi var litt nølende til å begynne med, innså vi i oktober ifjor at det europeiske GA-miljøet hadde valgt iPad som sitt foretrukne lesebrett, forteller Rob Hart hos SkyDemon i England.

I november startet arbeidet med å konvertere SkyDemon fra et PC-miljø til iPad, og nå er første versjon av programmet klart.

– Vi ønsket at SkyDemon for iPad skal være et fullt medlem av SkyDemon-familien, og derfor har vi gjort det mulig å foreta både flygeplanlegging og underveisnavigasjon rett fra lesebrettet – med brorparten av funksjonene brukerne kjenner fra SkyDemons øvrige plattformer. Appen laster man ned gratis fra AppStore, men man må naturligvis ha et SkyDemon-abonnement for å få tilgang til funksjonene, sier Hart.

Les mer om SkyDemon-abonnementet på iPad her.

files/content/news/Photo 17 04 21 12.02.12.pngAir Navigation Pro med "synthetic vision"

Mens SkyDemon er ny på iPad-plattformen, er den sveitsiske konkurrenten Xample med programmet Air Navigation Pro en av pionerene og favorittene på Apples lesebrett. Nå har Xample lansert en ny versjon av Air Navigation Pro med modul for "synthetic vision" med 3D-grafikk av terrenget.

3D-data er tilgjengelig for en rekke land, blant annet kan man laste ned 3D-grafikk for både Norge, Sverige og Danmark. 3D-data for hvert land koster mellom 175 og 350 kroner.

3D-grafikken vises på et EFIS-display med kunstig horisont og varsler om hindere i tillegg til å vise posisjon for flyplasser.

Les mer om Air Navigation Pro her.

De nye programmene i praktisk bruk

I neste nummer av Flynytt som kommer i slutten av mars, publiserer vi en større test av de nye programmene og sammenlikner dem med tjenestene man kan få på iPad fra "gullstandardholderne" Jeppesen og Garmin.

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

FAA 20-Year Forecast Predicts Gradual Decline In Light GA

Piston-single fleet size and hours flown are expected to decrease roughly 0.8% annually over the next 20 years, says...

NTSB Finds Elevator Malfunction In Michigan Overrun

NTSB investigators have found that the right elevator was jammed on the chartered Ameristar Boeing MD-83 that ran off...

NASA Confirms Biofuels Cut Jet Pollution

Using a biofuel mix to power jet engines reduces particle emissions in their exhaust by as much as 50 to 70 percent...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen