Isbanene åpner

Torsdag 1. februar åpnet banen på Vermundsjøen – for første gang siden 2009. Også banen på Mjøsa ved Lillehammer er brøytet.

Isbanen på Vermundsjøen. Foto: Alf Olav Frog

Torsdag 1. februar åpnet banen på Vermundsjøen – for første gang siden 2009. Også banen på Mjøsa ved Lillehammer er brøytet.

– Banen på Vermundsjøen er ca 1.000 meter lang og 30 meter meter bred, og den er jevn og fin. P-plassen og taksebanene er blitt veldig fine, forteller Alf Olav Frog til Flynytt.

– Cecilia og jeg hadde en flott tur, og det var faktisk aller første gang det hjemmebygde flyet mitt Wilco var på Vermundsjøen. "Han" har jo landa på flere isbaner før, men dette var første gang han var her på isbanen på Åsnes Finnskog. Han synes det var "litt" kaldt, for det var minus 25 da vi landa og minus 28 da vi dro, men med noen tepper og inntaksplugger på motoren var den varm og fin da vi starta opp igjen. Og det var jo litt moro at vi var det første flyet der oppe på nesten tre år, fortsetter Frog entusiastisk.

Retningen er som før: 14/32, med høyde 700 fot MSL, og man kaller blindt på 123.500 MHz som vanlig. Posisjonen er N60.42.4–E012.22.5. Det er bare noen få nautiske mil til svenskegrensen på østsiden, så downwind flys på vestsiden.

Den tradisjonsrike fly-inn-gudstjenesten er forøvrig planlagt til søndag 18. mars.

files/content/events/P1020855.jpgKafeen har også åpnet igjen etter et par måneder med oppussing. Brøyteansvarlig Roger Pildal kan kontaktes på telefon 62 95 74 57 eller 469 28 766 for informasjon om status for banen til enhver tid.

– Banen på Lillehammer har forresten også åpna: 600 x 15 meter, rett sør for byen. Kontakt der oppe er Ståle Olsen på telefon 99 77 06 00, avslutter Frog.

Bildet: Kafé Finnskog har åpnet etter oppussing. Foto: Alf Olav Frog

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Icon Sets Low-Altitude Standards

<p>Citing a lack of FAA guidance or industry expertise in training pilots for low altitude operations, Icon Aircraft...

ERAU Investigates Language As Safety Issue

<p>The impact of misunderstandings between pilots and air traffic controllers due to language differences has been...

ADS-B Manufacturer NavWorx Ceases Operation

<p>Just weeks after releasing a replacement product for its AD-stricken ADS600-B system, Texas-based NavWorx...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen