Luftfartstilsynet:

NY LUFTFARTSDIREKTØR: Lars Kobberstad.

Her er den nye luftfartsdirektøren

Lars Kobberstad er Luftfartstilsynets nye leder.

Publisert Sist oppdatert

Lars Kobberstad er i statsråd utnevnt til luftfartsdirektør og leder av Luftfartstilsynet.

Han var en av totalt fire søkere til stillingen som ble ledig da Stein Erik Nodeland meldte overgang til det private næringslivet.

– Det er en dyktig leder med lang erfaring fra luftfartsbransjen og god kunnskap til rammevilkårene for luftfarten vi nå får med på laget for en enda mer effektiv, sikker og framtidsrettet luftfart. Det er jeg glad for, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Kobberstad er 55 år gammel og kommer fra det private næringslivet, der han har vært rådgiver og partner i Confidentia AS siden 2015.

Han har tidligere vært administrerende direktør i Widerøes Flyveselskap AS fra 2008 til 2015, og 55-åringen har også erfaring som styreleder i Norsk Luftambulanse AS. Fra 2008 til 2015 var han styremedlem og senere styreleder i NHO luftfart.  Kobberstad er utdannet siviløkonom frå Universität Augsburg i Tyskland.

– Økende internasjonalisering og tøff konkurranse gjør at luftfarten er i endring. Jeg er er trygg på at Lars Egil de Lange Kobberstad  vil gjøre ein god jobb som leder for Luftfartstilsynet i en utfordrende tid fremover, seier Solvik-Olsen. 

Powered by Labrador CMS