Fairford: Stealth-bomber vil stjele showet!

Under Royal International Air Tattoo ved RAF Fairford i England ligger det an til at et av de mest populære og særegne flyene noen sinne vil besøke showet: Stealth-flyet B-2 "Spirit" skal nemlig fly den 16.000 kilometer lange turen fra Whiteman Air Force Base i Missouri, USA til Fairford i England for å være en del av det statiske displayet under flryshowet som starter lørdag 8. juni.

B-2 "Spirit" – for første gang å se siden 2004. Foto: RAF Air Tattoo
B-2 "Spirit" – for første gang å se siden 2004. Foto: RAF Air Tattoo

Under Royal International Air Tattoo ved RAF Fairford i England ligger det an til at et av de mest populære og spektakulære flyene noen sinne vil komme på besøk: Stealth-flyet B-2 "Spirit" skal nemlig fly den 16.000 kilometer lange turen fra Whiteman Air Force Base i Missouri, USA til Fairford i England for å være en del av det statiske displayet under flryshowet som starter lørdag 8. juni.

Det er første gang siden 1999 at B-2-maskinen lander her og besøker dette showet. Flyet kan treffe mål med massive våpen på kort tid hvor som helst i verden – og gjennom forsvarssystemer som tidligere var umulig å trenge igjennom. Flyet har både mulighet for konvensjonelle våpen og kjernefysiske våpen, framkommer det av en pressemelding fra Royal International Air Tattoo.

Etter at flyet først gang kom på vingene i 1989, har stealth-bomberen tatt del i et stort antall militæroperasjoner, inkludert Operation Enduring Freedom i Afghanistan samt operasjoner i Irak og Libya.

–B-2 er høyt på lista over fly folk "bare må se" på grunn av de distinkte, mystiske linjene og formene – og ikke minst fordi flyet svært sjelden er å se på flyshow utenfor USA. Alle som har sett flyet sier at det ser fantastisk ut. Det er ganske enkelt unikt, sier Air-Tattoo-sjefen Tim Prince og medgir at det var et kupp å få flyet til Fairford i år.

– Årets mest spennende flyshow

Med sju akrobatikkteam, spesielle overflyginger og fly som B-2, Vulcan, Osprey og Rafale kan jeg si med sikkerhet at ikke noe annet flyshow vil bli like spennende i år som showet vi har planlagt på Fairford til helgen, fortsetter Prince.

Forrige gang en B-2 "Spirit" viste seg for publikummerne på Air Tattoo var i 2004, men da foretok den kun en overflyging uten å lande. Siden den gang har B-2 ikke vært å se på noe annet europeisk flyshow.

Mer enn 250 fly vil lande på flybasen på Gloucestershire i samband med arrangementet. Billetter kjøpes på airtattoo.com og koster fra 370 kroner og oppover. Barn under 16 går gratis.

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Collier Rules Clarified: Non-American Companies Allowed

The National Aeronautic Association, which annually awards the Collier Trophy, arguably the most important award...

Boeing Autonomous eVTOL Makes First Flight

Boeing’s autonomous air taxi prototype successfully completed its first test flight on Tuesday in Manassas,...

Unions Wary Of System Collapse

Some of the largest unions whose members are directly affected by the government shutdown are warning that...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen