KLM:

SISTE FOKKER: I morgen flyr en Fokker 70 fra London Heathrow til Amsterdam. Med flyvningen hjem fra Heathrow er en æra i selskapets historie slutt.

Etter 97 års samarbeid sier KLM takk og farvel til Fokker

I morgen er siste sjanse til å reise med en Fokker malt i selskapets farger.

Publisert Sist oppdatert

I morgen, 28. oktober, legger KLMs Fokker 70 ut på sin siste ruteflyvning. Ferden går fra London Heathrow til Amsterdam.

Ikke mer Fokker

Når flyet lander pensjonerer selskapet flytypen. Flyvningen markerer også punktum for KLMs bruk av fly produsert av den nederlandske fabrikken. 

På sine nettsider skriver KLM at dagen skal fylles med "festligheter" og "takknemlighet", spesielt rettet mot legenden Anthony Fokker. Nederlenderen grunnla selskapet Fokker i 1919.

- For å ære landets ledende flypioner har vi malt et portrett av Anthony Fokker på selskapets siste Fokker 70. Det markerer den 97 år lange samarbeidet mellom Fokker og KLM, står det å lese. 

HYLLER ANTHONY FOKKER: Flyets hale er prydet med et bilde av den nederlandske flypioneren.

"Last call"

I 1920 sendte KLM sin første maskin – en Fokker FII – til London. Nå er det altså bare et drøyt døgn til selskapets Fokker-flåte hører historien til. 

I 2008 besluttet KLM Cityhopper å fornye flyflåten. De senere årene er derfor selskapets Fokker 50 og 100-maskiner blitt faset ut og erstattet med Embraer 175 og 190.

I morgen er altså "last call" dersom man vil se verden fra et Fokker-fly malt i KLMs karakteristiske farger.

Powered by Labrador CMS