OSHKOSH:

FULL FEST: EAA AirVenture i Oshkosh er en gedigen feiring av luftsporten. 10 000 fly og en halv million besøkende fra over 60 land deltar. Flyparkeringen på området var fullbooket allerede før arrangementet var i gang. Foto: EAA

Verdens største allmennflyfeiring skuffer ikke

I en tid der samtaler om GA ofte dreier inn på temaer som rekrutteringsvansker, kompliserte regelverk og truede flyplasser, er det godt å se at allmennflygingen på ingen måte er død. Den lever i beste velgående, og få steder er det tydeligere enn på EAA AirVenture i Oshkosh.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av juli hvert år strømmer piloter fra hele verden til EAA AirVenture i Oshkosh i Wisconsin.

Verdens største 

TETTPAKKET OMRÅDE: Høydepunktene ligger tett i tett på Oshkosh.. 

Arrangementet er verdens største allmennflyfeiring, og tiltrekker seg årlig hele 500 000 besøkende og 10 000 fly. I år så mange at flycampen tilknyttet området, der teltene står tett mellom flyene og propellene brukes som tørkestativ, var utsolgt før arrangementet startet. 

Den ellers så søvnige byen Oshkosh, som normalt har rundt 70 000 innbyggere, vekkes til live - og det er én ting det handler om: Fly!

KLAR BESKJED: Denne mannen er ikke i tvil om hva som er viktigst.. 

I det nydelige solskinnet er det ikke langt mellom smilene, der man vandrer mellom flyutstillinger, flyshow, flymesser og seminarer. 

Flyglede i bøtter og spann

MANGE BRUKSOMRÅDER: Hvem skulle vel ikke ønske at de hadde en propellfly i bakgården, slik at de hadde et sted å tørke håndkledene..

På Oshkosh er bredden stor. Det siste innen allmennflyging presenteres bare et steinkast unna området der veteranflyene står utstilt. Oppvisningene inkluderer flere titalls fly - fra Bücker Jungmeister til F35. Blant årets høydepunkt er oppvisningstroppen Blue Angels, bombeflyene B-1, B-2, B-17s, B-25s, B-29s, B-52 og A-20, jagerflyet F-35 Lightning II og angrepsflyet A-10 Thunderbolt II. 

HIMMELKUNST: Om noen skulle være i tvil om hvor de er..

Det er i år 64 år siden AirVenture (da kjent som EAA fly-in) ble arrangert for første gang med 150 besøkende. Siden har arrangementet vokst jevnt og trutt til å bli det definitivt største flyarrangementet i verden. 

EYE CANDY: Det flys oppvisning i flere timer hver eneste dag den uken Oshkosh varer..

I en tid der samtaler om GA ofte dreier inn på temaer som rekrutteringsvansker, kompliserte regelverk og truede flyplasser, er det godt å se at allmennflygingen på ingen måte er død.

Den lever i beste velgående, og få steder er det tydeligere enn på Oshkosh denne uken i juli - der 500 000 mennesker fra over 60 land er samlet for å dele gleden ved å fly!

TRAVELT: World's busiest tower står det på banneret som er festet på tårnet i Oshkosh. (Foto: Lise Grønskar)

(Psst: Det er få luftrom som kan melde om mer aktivitet enn det over Oshkosh akkurat nå. Du kan følge KOSH TWR live HER

Powered by Labrador CMS