UNGT CREW: Kaptein Kate McWilliams og styrmann Luke Elsworth er til sammen 45 år gamle.

Kapteinen Kate (26): - Jeg blir daglig spurt om hvor gammel jeg er

Samlet alder i cockpit: 45 (!)

Publisert Sist oppdatert

Til sammen er de 45 år gamle. Kaptein Kate McWilliams (26) og styrmann Luke Elsworth (19) skrev etter alt å dømme historie da de nylig ble pairet sammen for å fly solhungrige turister fra London til Malta, melder CNN. 

Aldri før har en yngre besetning inntatt cockpiten på en Airbus. Ifølge easyJet er McWilliams verdens yngste kaptein innen kommersiell luftfart. Elsworth er Storbritannias yngste pilot.

- Selv tenker jeg at alderen min ikke har noe å si. Jeg har vært gjennom den samme treningen og bestått de samme prøvene som alle de andre kapteinene. Så jeg har bevist hva jeg er i stand til, uavhengig av alderen, sier den ferske kapteinen til CNN

Hekta som fireåring

McWilliams ble bitt av flybasillen da hun som fireåring fikk være med på et flyshow. Tretten år gammel ble hun med i Royal Air Force  Air Cadets. Hun fløy solo da hun var 16 og begynte pilotutdannelsen på 19-årsdagen. I mai 2011 begynte hun som styrmann i easyJet.

KAPTEIN: Kate McWilliams (26) er kaptein på A319 og A320.

Nylig besto hun prøvene som gjør at hun kan innta venstresetet i cockpit.  Hun flyr både A320 og A319 til rundt 100 ulike destinasjoner.

- Nå blir jeg nesten daglig spurt om hvor gammel jeg er, noe som ikke pleide å skje da jeg var styrmann, sier hun til The Telegraph

Fem prosent kvinner

KAPTEIN: Kate McWilliams (26) er kaptein på A319 og A320.

Kvinneandelen blant kommersielle piloter er så lav som fem prosent. Av 130 000 piloter i verden er bare 450 kvinnelige kapteiner, ifølge International Society of Women Airline Pilots.

McWilliams vil gjerne oppfordre andre til å velge en karriere i luften.

- Jeg vil på det sterkeste oppfordre kvinner som er interessert i luftfart til å utdanne seg til piloter. Og jeg vil oppfordre nåværende kvinnelige piloter til å gi seg selv en dytt i retning av å bli kaptein, sier hun til CNN.

easyJet erklærte i fjor at de jobber med å få kvinneandelen blant nyansatte piloter opp til 12 prosent i løpet av de neste to årene.  

Powered by Labrador CMS