Jeppesens iPad-pakke i ny fullspekket versjon

Jeppesen Mobile Flight Deck har nå kommet ut i en kraftig forbedret versjon med flere funksjoner som tidligere er kjent fra konkurrende apper. Forbedringene innebærer både at appen nå viser flyets posisjon på underveiskartet samtidig som det har blitt lettere å gjøre flygeplanlegging ved hjelp av "drag and drop"-

Jeppesen Mobile Flight Deck har nå kommet ut i en kraftig forbedret versjon med flere funksjoner som tidligere er kjent fra konkurrende apper. Forbedringene innebærer både at appen nå viser flyets posisjon på underveiskartet samtidig som det har blitt mulig å gjøre flygeplanlegging ved hjelp av "drag and drop"-

Flynytt har så sent som i nr 2/2012 testet Jeppesen Mobile FD mot konkurrerende programmer som Air Navigation Pro og SkyDemon. Nå har altså Jeppesen tatt utfordringen fra konkurrentene ved å legge til nye funksjoner som har vært etterspurt av pilotene.

Under lanseringen av den nye versjonen under Sun&Fun i Florida, fokuserte Jeppesen særlig på at man nå kan gjøre flygeplannlegging etter "strikk-prinsippet" ved at man tar tak i flygeruten på berøringsskjermen og flytter rutene til nye punkter med "dra og slipp".

For brukerne i GA-markedet har det vært minst like viktig at flyets posisjon ikke bare vises på underveiskartet, men at appen også gir informasjon om GPS-ens anslåtte nøyaktighet til enhver tid. Noe skuffende er det at flyets posisjon ikke vises på VFR ankomst- og taksekart, en funksjon Air Navigation Pro har hatt lenge.

Det er heller ikke mulig å lage en komplett navlog for en flyging slik verktøyet er bygget opp nå.

Begrensningene til tross: Nye Jeppesen Mobile Flight Deck gir tilgang til markedsledende og kvalitetssikrede flyplasskart samtidig som appen gir nyttig støtte for navigasjon.

Powered by Labrador CMS