Norwegian:

NY TOPPSJEF: Ny konsernsjef i Norwegian Jacob Schram sier hans viktigste oppgave fremover vil være å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og ytterligere befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart.

Han skal bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet

Jacob Schram er ansatt som ny konsernsjef.

Publisert

Norwegian har ansatt Jacob Schram som ny konsernsjef.

Starter i januar

Han tiltrer 1. januar 2020 og tar over roret etter Geir Karlsen, som har fungert som konstituert konsernsjef siden Bjørn Kjos gikk av tidligere i år etter 17 år i jobben.

Ifølge en pressemelding fra Norwegian har han 30 års erfaring fra flere internasjonale selskaper. Han har tidligere hatt lederroller i Circle K, Statoil Fuel & Retail (SFR), McDonalds og McKinsey. Som konsernsjef ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail ASA i 2010.

Da kanadiske Couche-Tard kjøpte opp SFR i 2012, gikk Schram inn i den globale ledelsen som Group President for Europa, en stilling han hadde til han sluttet i 2018. 

Han har i tiden etter Circle K fokusert på egne investeringer innen start-ups, foredrag i forbindelse med boken "The Essence of business" og «Future mobility 2030», samt fungert som seniorrådgiver i McKinsey. 

Skal bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet

Geir Karlsen fortsetter som finansdirektør og viseadministrerende direktør. 

– Norwegian har skrevet luftfartshistorie, og jeg er beæret over å ta på meg rollen som administrerende direktør. Flybransjen er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men det er også en næring som er viktig for mennesker overalt, sier den nye konsernsjefen Schram i en pressemelding.

- Min viktigste oppgave fremover vil være å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og ytterligere befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart.

Powered by Labrador CMS