Flynytt nyheter

Norges første F-35 rulles ut i Texas

I dag er det utrullingsseremoni for Norges første F-35-fly i Texas. Flynytt har snakket med en av Lockheed Martins testpiloter, Billie Flynn, som forteller om hvordan dette femtegenerasjons jagerflyet skiller seg fra andre jagerfly og fra vår egen F-16.

75 år siden Battle of Britain

31 jagere fra andre verdenskrig markerte den historiske dagen.

Luftfartstilsynet vil ha friere nattflyging

Da de nye lufttrafikkreglene – Part-SERA – ble innført i fjor, ble det med ett problematisk å gjennomføre nattflyging i kuperte strøk på grunn av de nye bestemmelsenes krav om minstehøyder. Etter en workshop med deltakere fra flymiljøet i vår, har Luftfartstilsynet nå lagt en løsning på bordet.

Thore Thoresen klarte det igjen – norgesmester i akro 2015

Thore Thoresen ble norgesmester for sjette gang i akro etter akro-NM på Leirin. Han kan i år notere seg en dobbelt seier siden han også ble nordisk mester.

Første norske F-35 rulles ut i september

Etter en to års produksjon er AM-1, det første av fire norske F-35A-treningsfly, om fire uker klart for utrulling på flightline på Fort Worth i Dallas før testflygning og godkjenning av Luftforsvaret.

Skedsmos politikere vil ha både by og fly

Kommunepolitikerne i Skedsmo vil både ha byutvikling og beholde sitt flyhistoriske særpreg og nekter derfor å velge mellom ”fly eller by”. De setter sin lit til at den pågående mulighetsstudien gir rom for en rullebane for et flygende museum, samtidig som byen fortettes. Derimot er det tommelen ned fra politikerflertallet for å være Norges viktigste småflyplass.

Rødlistede humler på Kjeller flyplass

– På Kjeller har vi i sommer funnet mye slåttehumle og godt med kløverhumle­, opplyser naturkartlegger Roald Bengtson, faglig­ ansvarlig­ for et prosjekt med rødlistede humler på Kjeller i regi av Fylkes­mannen i Oslo og Akershus. Flyplassen og området rundt har vært jordbrukskultur i tusenvis av år, og viser seg å være spesielt gunstig for landets rødlistede humlearter.

Thore Thoresen nordisk akromester

Thore Thoresen ble nordisk mester i akro under helgens mesterskap på Starmoen. Også bronsemedaljen gikk til en nordmann, Nils Harald Hansen.

Siste frist for å fortelle EASA om GA

Norges og Europas allmennflygere og allmennflyoperatører har nå bare én dag igjen på å svare på en spørreundersøkelse som skal gi flysikkerhetsbyrået EASA mer innsikt i dette segmentet av luftfarten. 16. august er siste frist for å svare.

– Sjøflyhavna beskytter biologisk mangfold!

Kommunestyret i Bærum har mot SVs ene stemme vedtatt en ny reguleringsplan for området ved Kilen sjøflyhavn som vil gjøre det mulig for sjøfygerne å opprettholde sin virksomhet. Kommunestyret mener at sjøflyhavna har vært med på å beskytte det biologiske mangfoldet og de truede artene i området. Men i buskene lurer Fylkesmannen i Oslo og Akershus som har truet med innsigelse mot reguleringsplanen.

Konvertering til blyfri avgas? Europa: kr 0 – USA: kr 5.000

I Europa kan de fleste småflyeiere som vil vekk fra blyholdig bensin ganske enkelt sette på et klistremerke ved hver bensintank hvor det står ”avgas UL91”. For å gjøre det samme i USA må flyeierne kjøpe et typesertifikattillegg som typisk koster 5.000 kroner pluss kostnaden for en tur innom flyverkstedet.

Vedlikeholdsreglene blir enda enklere

Bare dager etter at EU publiserte forenklede vedlikeholdsregler for småfly opp til 1.200 kg, følger flysikkerhetsbyrået EASA på med en ny høringspakke med enklere regelverk. Denne gangen får også luftfartøy opp til 2.000 kg glede av mange forenklinger, dersom EASA får det som de vil.

Siste nummer

1

Flykalenderen[+]  Add event

Loading...
March 2012
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
Mar 17, 2012
Bodø Flyklubb ønsker velkommen til akroteorikurs. Instruktør er Ivar Dyrdal.
18
Mar 18, 2012
Bodø Flyklubb ønsker velkommen til akroteorikurs. Instruktør er Ivar Dyrdal.
Fly-in gudstjeneste i Åsnes Finnskog kirke ved Vermundsjøen, søndag 18. mars klokka 13.
19 20 21 22 23 24
Mar 24, 2012
Flymiljø under press er tema for AOPA-dagen i år. På Fornebu har det vært sjøflyaktivitet i 85 år, men nå ønsker miljømyndighetene å fjerne den tradisjonsrike basen. Kilen sjøflyklubb, som er vårt vertskap for dagen, står midt i en kamp om eksistensen til Nord-Europas største sjøflymiljø
25
26 27
Mar 27, 2012
28
Mar 28, 2012
29
Mar 29, 2012
30
Mar 30, 2012
31
Mar 31, 2012
 
Currently there are no events.

Search


GA-nyheter

Aviation Industry Wants Carbon Offset Scheme

A blue-chip consortium of aircraft manufacturers, aviation groups and associated industry companies and organizations is calling for a global carbon offsetting program to make aviation carbon neutral ...

California's Brown Vetoes Drone Laws

California Governor Jerry Brown has vetoed a bill that would have made criminals out of those flying drones illegally.

Aviastar Airline Twin Otter Missing In Indonesia

A search is under way Friday in Indonesia for a missing DHC-6 Twin Otter operated by Aviastar, a domestic airline. There were 3 crewmembers and 10 passengers on board, according to the Jakarta Post. T...

Flytorget

Din mening

Regelverket forenkles for nattflyging – planlegger du VFR-natt i høst eller vinter?