Flynytt nyheter

 

Vil ha landsforening for luftfartøyvern

I Norge er ikke luftfartøy definert i vernesammenheng, i motsetning til hva gjelder andre fartøy, båter eller rullende materiell som biler og tog. Nå vil veteranflyentusiast Morten Haave etablere en landsomfattende forening for luftfartøyvern for å dreie norsk vernetankegang i en luftigere retning.

Fagforening etterlyser klare politiske svar om Kjeller

Leder i Fellesforbundets avdeling 87 Kjeller Jern og Metall, Bjørn Lien, etterlyser i et innlegg i Romerikes Blad politisk vilje og engasjement for å bevare arbeidsplassene på Kjeller.

Tre-punktslanding på Kjeller

Stiftelsen Kjeller Flyhistoriske Kulturpark har levert sin mulighetsstudie for fremtidens Kjeller til Skedsmos politikere. Onsdag 6. januar på kvelden skal ideene og visjonene presenteres for Hovedutvalget for kultur, miljø og landbruk i kommunen.

Ti ting du må ha øynene åpne for i 2016

I det vi går inn i et nytt år, må allmennflygere og luftsportsutøvere forberede seg på flere avgjørende hendelser og endringer som kan påvirke aktivitet og utfoldelse – både positivt og negativt. Her er Flynytts liste over ti av de viktigste:

NLF blir luftfartsmyndighet fra 1. januar

1. januar blir Norges Luftsportforbund luftfartsmyndighet på seilfly- og ballongområdet. Dermed får Norge for første gang to sidestilte luftfartsmyndigheter på hver sine fagområder.

Dramatisk enklere flyskoleregelverk om EASA får viljen sin

Det europeiske flysikkerhetsbyråets kampanje for enklere og bedre regelverk for allmennflyging gires opp ytterligere når EASA nå har lansert utkast til nytt regelverk for flyskoler. Fasit: Glem tunge godkjenningsprosedyrer, fokusér på sikkerhetspolicy isteden.

PFLY-kort 2016 under Avinors juletre

Avinor har i år vært tidligere ute enn før og kan legge neste års PFLY-kort for å bruke Avinor-flyplasser utenom åpningstid under juletreet til norske allmennflygere.

Slik vil EU-kommisjonens forandre luftfarten

EU-kommisjonen lanserer utkast til ny luftfartslov for Europa som innebærer muligheter for betydelige forenklinger, blant annet med tanke på lette sportsfly i LSA-klassen. Samtidig kan de 140 tettskrevne sidene med lovtekst vise seg å inneholde skjulte fallgruver.

Norsk gull i World Air Games

De norske sportsflygerne Kurt Norevik og Petter Strømme tok gull i presisjonsflyging under World Air Games i Dubai.

Farvel til veteranflydiskriminering

Lei av å betale tusenvis av gebyrkroner eller vente i uker på utenlandsk saksbehandling for å få lov til å fly med norskregistrerte veteranfly på tur i Europa? Håpet om friere flyt av veteranfly er kommet et stort steg nærmere virkelighet etter dagens ECAC-møte i Paris.

Svensk tårn-sjarm mot Rygge og Torp

Svenske Luftfartsverket vil gjennom sitt nystartede datterselskap LFV Norway A/S forsøke å selge inn lufttrafikktjenster til de største private norske flyplassene, Torp og Rygge. I første omgang.

Avinor sier ”your controls” til Fagernes fra 2019

Regjeringen foreslår for Stortinget at Avinor skal drifte Fagernes lufthavn Leirin som charterlufthavn fram til 1. januar 2019. Deretter må lokale krefter overta.

Siste nummer

1

Flykalenderen[+]  Add event

Loading...
March 2012
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
Mar 17, 2012
Bodø Flyklubb ønsker velkommen til akroteorikurs. Instruktør er Ivar Dyrdal.
18
Mar 18, 2012
Bodø Flyklubb ønsker velkommen til akroteorikurs. Instruktør er Ivar Dyrdal.
Fly-in gudstjeneste i Åsnes Finnskog kirke ved Vermundsjøen, søndag 18. mars klokka 13.
19 20 21 22 23 24
Mar 24, 2012
Flymiljø under press er tema for AOPA-dagen i år. På Fornebu har det vært sjøflyaktivitet i 85 år, men nå ønsker miljømyndighetene å fjerne den tradisjonsrike basen. Kilen sjøflyklubb, som er vårt vertskap for dagen, står midt i en kamp om eksistensen til Nord-Europas største sjøflymiljø
25
26 27
Mar 27, 2012
28
Mar 28, 2012
29
Mar 29, 2012
30
Mar 30, 2012
31
Mar 31, 2012
 
" 23 January - 31 March 2016

Isbanen på Vermundsjøen er åpen

" 05 - 10 April 2016

Sun 'n Fun

" 20 - 23 April 2016

Aero 2016 Friedrichshafen

Search


GA-nyheter

FAA Seeks To Cut Airport Weather Observers

The FAA is looking at cutting its Contract Weather Observer staffing at 57 airports around the country, moving some duties to local ATC, according to an agency document and various media reports in re...

New This Week

AVweb's search of aviation news worldwide found announcements from Avidyne, Jeppesen, Beechcraft and the National Air Transportation Association. Avidyne Corporation announced that they are offering a...

Collier Trophy Nominees Announced For 2015 Achievements

The National Aeronautic Association announced this week nine nominees for the 2015 Robert J. Collier Trophy, which recognizes projects and achievements in aviation and aerospace. The nominees include ...

Flytorget

Din mening

Hvordan kommer flyseteavgiften til å påvirke Moss lufthavn Rygge?