Flynytt nyheter

AERO: Walter Extra går elektrisk

Et elektrisk akrofly er en av årets sprekeste flynyheter når Aero 2016 åpner dørene i Friedrichshafen onsdag morgen: Akroflyger og flydesigner Walter Extra har teamet opp med Siemens og lanserer nå Extra 330LE, en plattform som tester elektrokonseptet til sitt ytterste.

Vil gjøre Norge best i klassen for allmennflyging

Samferdselsdepartementet vil gjøre alvor av sine tanker om en ”masterplan for GA” og ser til Storbritannias ambisjon om å bli verdens beste land for allmennflyging.

Første flight for Sea Kings arvtaker

45 minutters testflygning ble mandag 21. mars gjennomført uten spesielle anmerkninger med det første nye norske redningshelikopteret AW101 NOR 01, som er basert på den italienske CSAR-varianten (Combat Search & Rescue). 16 norske redningshelikoptre skal fases inn i perioden 2017–2021 og overta etter Sea King.

Luftfartstilsynet støtter finsk vektforslag

Mikrofly som flyr med overvekt er problemet «alle» kjenner til, men få har lykkes å gjøre noe med. Nå er det bevegelse på flere fronter. Siste skudd på stammen er at Luftfartstilsynet helhjertet og med omfattende dokumentasjon støtter et forslag fra finske luftfartsmyndigheter om økte vekter.

- Et stengt Rygge er operativt og sikkerhetsmessig uheldig

I sitt høringssvar til den foreslåtte flyseteavgiften er Norges Luftsportforbund meget kritiske til avgiften som ikke direkte, men i høy grad indirekte, kan komme til å ramme deres egne medlemmer.

Skedsmo-politikerne fornøyd med Kjeller-studien

Ideene om hvordan et veteranflysenter på Kjeller kan komme til å se ut, ble meget vel mottatt av Skedsmos politikere da mulighetsstudien fikk sin første, brede politiske behandling.

Mørke tall for småflysalget

For første gang siden 2010 falt verdens småflysalg kraftig i fjor sammenliknet med året før. Bransjeorganisasjonen GAMA rapporter om hele seks prosent reduksjon i leveransene av énmotorsfly med stempelmotorer.

Endelig en god gebyrnyhet

Etter flere år med stadig økte årsgebyrer har den letteste klassen med småfly nå fått en prisreduksjon på ett tusen kroner året. Seieren kommer med en bismak: Et gebyrregime for legeattester som i praksis setter fastlegene på bakken.

I dag er første steg i en krevende Kjeller-prosess

Mulighetsstudien om et veteranflysenter på Kjeller flyplass får sin første kommunalpolitiske behandling i Skedsmo når Hovedutvalget for kultur, miljø og landbruk i dag har studien på sitt bord. Etter hvert skal både formannskap og kommunestyre også behandle studien.

NLF sier nei til flyseteavgift

Norges Luftsportforbund sier nei til flyseteavgiften som Stortinget har vedtatt og betegner den som et svært lite treffsikkert miljøtiltak som kan bety slutten for utsatte norske lufthavner. NLF uttaler at innenlands luftfart allerede dekker kostnadene for egne utslipp gjennom avgifter og kvoter og at internasjonale avtaler må til forøvrig.

Nå åpner Vermundsjøen isbane

Vermundsjøen isbane er nå åpen for sesongen! Det populære vinterreisemålet på Finnskogen samler hvert år en rekke allmennflygere som lander på en isbane som er brøytet opp av lokalt og entusiastisk mannskap.

10 nye år for Geiteryggen

Geiteryggen ser ut til å reise seg som en fugl Fønix fra «asken». Ti nye års drift sikres gjennom en avtale mellom Grenland Luftsportssenter som drivere av plassen og Skien Lufthavn AS.

Siste nummer

1

Flykalenderen[+]  Add event

Loading...
March 2012
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
Mar 17, 2012
Bodø Flyklubb ønsker velkommen til akroteorikurs. Instruktør er Ivar Dyrdal.
18
Mar 18, 2012
Bodø Flyklubb ønsker velkommen til akroteorikurs. Instruktør er Ivar Dyrdal.
Fly-in gudstjeneste i Åsnes Finnskog kirke ved Vermundsjøen, søndag 18. mars klokka 13.
19 20 21 22 23 24
Mar 24, 2012
Flymiljø under press er tema for AOPA-dagen i år. På Fornebu har det vært sjøflyaktivitet i 85 år, men nå ønsker miljømyndighetene å fjerne den tradisjonsrike basen. Kilen sjøflyklubb, som er vårt vertskap for dagen, står midt i en kamp om eksistensen til Nord-Europas største sjøflymiljø
25
26 27
Mar 27, 2012
28
Mar 28, 2012
29
Mar 29, 2012
30
Mar 30, 2012
31
Mar 31, 2012
 
" 11 - 12 June 2016

Flydagene Kjeller 2016

" 13. August 2016

Flydag Geiteryggen flyplass

" 04. September 2016

Notodden Airshow 2016

Search


Fra NLF-Motor

GA-nyheter

AEA: Companies Look For Diversity In Avionics Market

Avionics sales might have had a slow start to the year with a drop in first-quarter numbers reported, but companies attending this week's Aircraft Electronics Association show in Orlando have been opt...

Gyroplane Pilot Claims New Distance Record

Gyroplane pilot Paul Salmon's flight this week from Cape Girardeau, Missouri to Longview, Texas and back will win a new distance record for his aircraft class. Salmon completed the closed-circuit flig...

AEA: Alpha Systems Upgrades AoA Displays

Alpha Systems has a new heads-up display adaptable for its Eagle and Falcon angle-of-attack systems. The company also has added new features to its product line and more are on the way, Alpha Systems'...

Flytorget

Din mening

Kommer Kilen sjøflyhavn til å overleve?