Vil gjøre Norge best i klassen for allmennflyging

Samferdselsdepartementet vil gjøre alvor av sine tanker om en ”masterplan for GA” og ser til Storbritannias ambisjon om å bli verdens beste land for allmennflyging.

Publisert Sist oppdatert

(GARDERMOEN) Statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet åpnet i dag Flyoperativt Forum med en presentasjon av regjeringens arbeid med luftfartssegmentet, som blant annet handler om den økende konkurransen i internasjonal luftfart, ulike ansettelsesmodeller og sikkerhetsarbeidet.

Også denne gangen kom Karlsen inn på allmennflyging:

– I fjor kunngjorde jeg at vi ønsker å få på plass en ”masterplan for allmennflyging” i Norge. Grunnen er åpenbar: Allmennflyging lider under et høyt regulatorisk press, og tilgang til luftrom og flyplasser er under press, særlig i det sentrale østlandsområdet. Vi ser det blant annet i saken om Kjeller flyplass utenfor Oslo, sa Tom Cato Karlsen.

– De britiske myndighetene har kunngjort at de vil gjøre Storbritannia til det beste landet i verden for allmennflyging. Jeg mener at Norge bør ha liknende ambisjoner: Allmennflyging er både viktig i seg selv og på grunn av rollen den spiller i det større luftfartsbildet, fortsatte Karlsen.

– Presset allmennflygingen er utsatt for, ser vi også i saken om sjøflyene ved Fornebu. Dette er en pågående sak, og vi vil følge svært nøye med på hvordan den utvikler seg, forsikret Karlsen i sin avsluttende ”punch line” under åpningsforedraget.

Flyoperativt Forum, Norges operative flysikkerhetsseminar som i år går av stabelen for 30. gang, går over to dager med foredragsholdere fra hele verden.

Skjebnen til Kilen sjøflyhavn blir i disse dager avgjort av Kommunal- og moderneriseringsdepartementet.
Powered by Labrador CMS