Tommelen opp for SERA-kurs

Etter kritikk for klossete innføring av de nye europeiske trafikkbestemmelsene i Part-SERA, høster Luftfartstilsynet godord for SERA-kurs, SERA-quiz og SERA-veiledning som i dag ble publisert på luftfartsmyndighetenes hjemmeside.

– Genialt, mener Jostein Tangen i Norges Luftsportforbund (NLF) når Flynytt spør hva inntrykket er av Luftfartstilsynets SERA-kurs, SERA-veileder og SERA-quiz. Foto: Torkell Sætervadet

Etter kritikk for klossete innføring av de nye europeiske trafikkbestemmelsene i Part-SERA, høster Luftfartstilsynet nå godord for SERA-kurs, SERA-quiz og SERA-veiledning som i dag ble publisert på luftfartsmyndighetenes hjemmeside.

Luftfartstilsynets SERA-veileder sammenstiller de ulike nivåene av det europeiske regelverket så vel som de norske tilleggene, slik at utøverne kan finne alt regelverk på ett sted. Dermed gjentar Luftfartstilsynet suksessen med veilederen for de operative bestemmelsene for privatflyging, Part-NCO.

Luftfartstilsynet har også laget et nettkurs som gir aktørene en kort innføring i det nye regelverket og hvordan det skiller seg fra de tidligere norske bestemmelsene. Ved hjelp av en nettquiz kan man sjekke sine egne kunnskaper i etterkant.

– Genialt opplegg

– Dette er ganske enkelt et genialt opplegg! Som jeg nevnte da Part-NCO ble lansert, er dette midt i blinken for flygere som skal sette seg inn i nye regler i en travel hverdag. Hovedmomentene er godt presentert i kurset, og det at man man sjekke seg selv etterpå med en quiz er pedagogisk optimalt, sier en entusiastisk kvalitets- og sikkerhetssjef i Norges Luftsportforbund (NLF), Jostein Tangen.

– Ideelt sett ville jeg ha foretrukket at dette flotte opplegget hadde vært tilgjengelig før regelverket trer i kraft, men det viktigste er nå at det er på plass. Jeg synes dette gir slik mersmak at jeg håper Luftfartstilsynet lager kurs i de andre regelverksdelene også – og for den saks skyld i øvrige teorifag, sier Tangen.

Trekker oversettelse

Luftfartstilsynet har dessuten tatt affære når det gjelder den uoffisielle norske oversettelsen som de har fått kritikk for:

– Luftfartstilsynet er oppmerksom på at uoffisiell oversettelse av forordning EU 923/2012 ikke holder nødvendig kvalitetsstandard for å ivareta flysikkerheten. Inntil en kvalitetssikret versjon foreligger, vil Lovdata vise til den engelsk originalversjon av SERA forordningen. Det er forventet at en oppdatert versjon av den oversatte forskriften vil være tilgjengelig omkring midten av desember 2014, står det å lese på Luftfartstilsynets hjemmesider.

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

NTSB: Poor Pilot Decisions Led To Fatal Balloon Crash

<p>A commercial balloon pilot’s “pattern of poor decision-making” led to his balloon striking power lines and then...

New WACO Walks On Water

<p>WACO Aircraft announced the debut of the amphibious version of their radial engine biplane yesterday—the YMF-5F....

Short Final

<p>It was Saturday afternoon some years ago at our mid-sized, midwestern airport.Things were hopping. Air Guard jets...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen