Støttekampanje for revolusjonerende småfly

Synergy Aircraft er et nytt småflykonsept som benytter seg av revolusjonerende aerodynamikk og som ligger an til å bli noe av det meste spennende i sektoren fire- til femseters småfly. Nå har økonomien i prosjektet fått et lite dytt framover i det grassrotkampanken Kickstarter har samlet inn og bevilget 65.000 dollar til prototyp.

Slik vil Synergy se ut når prosjektet er ferdig. Illustrasjon: Synergy Aircraft

Synergy Aircraft er et nytt småflykonsept som benytter seg av revolusjonerende aerodynamikk og som ligger an til å bli noe av det meste spennende i sektoren fire- til femseters småfly. Nå har økonomien i prosjektet fått et lite dytt framover i det grassrotkampanken Kickstarter har samlet inn og bevilget 65.000 dollar til prototyp.

Noen småflyprosjekter skiller seg ut i mengden. Synergy Aircraft er definitvt et slikt prosjekt, og flydesignet har allerede blitt omtalt som det mest innovative i sitt slag av flytidsskriftet Sport Aviation som gis ut av EAA, Experimental Aircraft Association.

files/content/news/imgModel.jpgSiden prosjektet ble lansert ifjor, har John McGinnis' flyprosjekt fått mye opppmerksomhet for avansert aerodynamikk, og det attraktive utseendet og flyby-videoen som er publisert på YouTube har ytterligere forsterket interessen for det som handler om store drivstoffbesparelser og en moderne passasjeropplevelse.

Flyet ser ut som en futuristisk blanding av et seilfly og en jetfighter, men i virkeligheten handler det om et radikalt nytt småflyprosjekt med fem seter, en cockpit med redusert støy, en mer komfortabel flyopplevelse og ikke minst bedre ytelser og høyere effektivitet. Motoren vil være en lettvekter av en dieselmotor fra amerikanske Delta Hawk.

Begrenset økonomisk fundament

Synergy er et prosjekt drevet av innovatører og entusiaster, og i likhet med en rekke andre prosjekter i denne kategorien, har det økonomiske fundamentet vært begrenset.

Hjemmesiden kickstarter.com byr imidlertid på et finansieringssystem hvor grasrotstøtte kanaliseres til kreative innovasjons- og kulturprosjekter. McGinnis som selv er en fan av systemet, ble overrasket over at Kickstarter først avviste Synergy da det ble sagt å falle utenfor Kickstarters fokus på kreativ kunst.

Støttegruppe snudde Kickstarter

Callan Lamb hos Kickstarter kunne imidlertid nettopp fortelle at de har ombestemt seg og at de nå vil gi prosjektet sin støtte med en ramme på 65.000 dollar.

– Vi er utrolig glad for at Kickstarter nå vil bidra. Selv om Kickstarters ramme på 65.000 dollar bare er "livreddende støtte" som gjør det mulig å installere motor og hjulunderstell, er vi veldig glade for å få denne muligheten på et kritisk tidspunkt, sier McGinnis i en pressemelding fra Synergy.

www.synergyaircraft.com

Bildet over: John McGinnis med en skalamodell av flyet.


Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

ADS-B Manufacturer NavWorx Ceases Operation

<p>Just weeks after releasing a replacement product for its AD-stricken ADS600-B system, Texas-based NavWorx...

MH370 Search May Not Be Over

<p>The government of Malaysia is considering a proposal from seabed exploration firm Ocean Infinity, a U.S. company,...

ERAU Investigates Language As Safety Issue

<p>The impact of misunderstandings between pilots and air traffic controllers due to language differences has been...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen