Pris til menneskedrevet helikopter

Todd Reichert får den prestisjetunge prisen Prince Alvaro de Orleans Borbon Grant som ble utdelt av den internasjonale luftsportsorganisasjonen FAI 18. oktober. Prisen får han for arbeidet med utviklingen av det menneskedrevne helikopteret Atlas.

Cameron Robertson og Todd Reichert står bak AeroVelo. Foto: FAI / AeroVelo Foto:
Cameron Robertson og Todd Reichert står bak AeroVelo. Foto: FAI / AeroVelo Foto: (Bilde: Picasa)

Todd Reichert får den prestisjetunge prisen Prince Alvaro de Orleans Borbon Grant som ble utdelt av den internasjonale luftsportsorganisasjonen FAI 18. oktober. Prisen får han for arbeidet med utviklingen av det menneskedrevne helikopteret Atlas.

Todd Reichert leder AeroVelo som han har startet sammen med Cameron Robertson og som blant annet har utviklet det menneskedrevne helikopteret Atlas. AeroVelo har samarbeidet med Human-Powered Vehicle Design Team ved universitetet i Toronto, hvor nesten hundre studenter har vært involvert i forskjellige menneskedrevne prosjekter, såsom Snowbird Ornithopter og strømlinjeformede høyhastighetssykler, forteller Faustine Carrera som er kommunikasjonssjef for FAI (Fédération Aéronautique Internationale).

– Ved å gi denne prisen til Reichert, har FAIs styre ønsket å anerkjenne hans anstrengelser for å kombinere vitenskap, teknologi og sport på en måte som ikke bare er akademisk men også svært synlig for omverdenen og for media. De unike prosjektene som Todd Reichert, Cameron Robertson og AeroVelo har utviklet har blitt symboler for kreativitet og oppmuntrer unge til deltakelse i – og interesse for – luftsport, sier Carrera.

– Cameron og jeg er helt i ekstase etter å ha hørt nyheten om prisen. Ikke bare er dette en internasjonal anerkjennelse av våre anstrengelser som motiverer oss for å fortsette arbeidet, men det bidrar også med avgjørende økonomisk støtte. Den direkte konsekvensen av denne prisen er flere prosjekter som Atlas og Snowbird, mer praktisk læring for studentene, og mer allmenn interesse for flyging, sier Todd Reichert.

Prince Alvaro de Orleans Borbon Grant gis til personer eller institusjoner som er dedikert til å skape eller promotorere teknisk utvikling og innovasjoner innenfor sportsflyging. I utgangspunktet deles prisen ut hvert annet år med formål om å støtte forskning og utvikling som er relevant for sportsflyging og simulert luftfart. Prisen innebærer en pengestøtte på 20.000 amerikanske dollar (om lag 110.000 kroner).

Forsiden akkurat nå

Skapte full nasjonaldagsstemning ved ankomsten

Her er den: Widerøes verdenspremiere!

Det var en stor dag på Flesland i går da Widerøes første Embraer 190-E2 landet. Selskapet blir lanseringskunde for flytypen og dermed historisk. Vi har vært så heldige å få herlige bilder av nykomlingen. Les hele saken

Nyheter fra AVweb

Aero: Piper Announces Diesel Seminole

<p>As Piper rides a wave of trainer aircraft demand, it announced at Aero in Friedrichshafen, Germany, that it will...

Former Navy Pilot Praised For Handling Of Southwest Emergency

<p>Southwest Airlines captain Tammie Jo Shults, 56, is being hailed as a hero for her deft and calm handling of an...

UPDATED: One Killed When 737 Engine Fails

<p>UPDATED: A female passenger was killed when an engine failed in flight aboard a Southwest Airlines 737 en route...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen