Pris til menneskedrevet helikopter

Todd Reichert får den prestisjetunge prisen Prince Alvaro de Orleans Borbon Grant som ble utdelt av den internasjonale luftsportsorganisasjonen FAI 18. oktober. Prisen får han for arbeidet med utviklingen av det menneskedrevne helikopteret Atlas.

Cameron Robertson og Todd Reichert står bak AeroVelo. Foto: FAI / AeroVelo Foto: (Bilde: Picasa)

Todd Reichert får den prestisjetunge prisen Prince Alvaro de Orleans Borbon Grant som ble utdelt av den internasjonale luftsportsorganisasjonen FAI 18. oktober. Prisen får han for arbeidet med utviklingen av det menneskedrevne helikopteret Atlas.

Todd Reichert leder AeroVelo som han har startet sammen med Cameron Robertson og som blant annet har utviklet det menneskedrevne helikopteret Atlas. AeroVelo har samarbeidet med Human-Powered Vehicle Design Team ved universitetet i Toronto, hvor nesten hundre studenter har vært involvert i forskjellige menneskedrevne prosjekter, såsom Snowbird Ornithopter og strømlinjeformede høyhastighetssykler, forteller Faustine Carrera som er kommunikasjonssjef for FAI (Fédération Aéronautique Internationale).

– Ved å gi denne prisen til Reichert, har FAIs styre ønsket å anerkjenne hans anstrengelser for å kombinere vitenskap, teknologi og sport på en måte som ikke bare er akademisk men også svært synlig for omverdenen og for media. De unike prosjektene som Todd Reichert, Cameron Robertson og AeroVelo har utviklet har blitt symboler for kreativitet og oppmuntrer unge til deltakelse i – og interesse for – luftsport, sier Carrera.

– Cameron og jeg er helt i ekstase etter å ha hørt nyheten om prisen. Ikke bare er dette en internasjonal anerkjennelse av våre anstrengelser som motiverer oss for å fortsette arbeidet, men det bidrar også med avgjørende økonomisk støtte. Den direkte konsekvensen av denne prisen er flere prosjekter som Atlas og Snowbird, mer praktisk læring for studentene, og mer allmenn interesse for flyging, sier Todd Reichert.

Prince Alvaro de Orleans Borbon Grant gis til personer eller institusjoner som er dedikert til å skape eller promotorere teknisk utvikling og innovasjoner innenfor sportsflyging. I utgangspunktet deles prisen ut hvert annet år med formål om å støtte forskning og utvikling som er relevant for sportsflyging og simulert luftfart. Prisen innebærer en pengestøtte på 20.000 amerikanske dollar (om lag 110.000 kroner).

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Harrison Ford "The Schmuck" Apologized For Gaffe

Harrison Ford was contrite and apologized to air traffic controllers at John Wayne Airport in Orange County last Feb....

Vintage Wings Selling Hawk One

One of the best flying examples of an F-86 Sabre is for sale by its Canadian owner for the seemingly bargain price of...

Boom Technology Raises Additional Capital To Support Supersonic Demonstrator

Centennial Airport based Boom Technology, would-be maker of the first supersonic airliner since the Concorde, has...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen