Klart for påskeinnrykk på Femunden isbane

Mens isbanen på Vermundsjøen har smeltet bort for sesongen, lokker vertskapet på Femunden med fine forhold og en "nær- Alaska-opplevelse" gjennom hele påsken. Skjærtorsdag er det duket for fly-inn-gudstjeneste.

Publisert

Mens isbanen på Vermundsjøen har smeltet bort for sesongen, lokker vertskapet på Femunden med fine forhold og en "nær Alaska-opplevelse" gjennom hele påsken. Skjærtorsdag er det duket for fly-inn-gudstjeneste.

– Med lengre kvelder og brukbare værutsikter i påsken er det en kjempefin tur opp i fjellheimen, forteller Thomas Midtsund til Flynytt.

– Rett ut for Elgå ligger flystripa, ca 1000 x ca 30 m. Det er litt snø på den, nok til å styre, men fortsatt glatt. Retningen er nordvest/sørøst. Den er merket med barkvister i endene, fortsetter Midtsund.

– Det er bare et tynt snølag, et par centimeter på det meste. Det betyr at en kan takse langt innover mot land for å parkere.

Inne på land venter Tone og Rolf, som er vertskap på Femund Fjellstue. De tilbyr god servering som Flynytt testet har testet ut (se Flynytt nr 1/2010), og det er muligheter for overnatting.

– På Skjærtorsdag prøver vi å få til en fly-inn-gudstjeneste, kanskje i litt enklere form enn på Vermundsjøen. Den blir kl 13.00, opplyser Midtsund.

OM ISBANEN PÅ FEMUNDEN:

Høyde over havet er ca 2.000 ft. Posisjonen er 6210N 1156E.

Bensin(100LL) kan skaffes. Meld fra om behov på forhånd. Tilkobling for motorvarmer kan også ordnes. Femund Fjellstue er åpen alle dager i påsken.

Telefon for sjekk av baneforhold og melding om ankomst er 624 59 541 og mobil 951 75 989

Powered by Labrador CMS