Exit PiperSport

Piper Aircraft trekker seg fra samarbeidet med Czech Sport Aircraft (CSA), og PiperSport er dermed historie. CSA vil fortsette produksjonen av LSA-flyet men blir nå alene om distribusjon og støtte. I en pressemelding sier Piper Aircraft at årsaken til at de ikke lenger vil samarbeide er at de to selskapene har grunnleggende ulik business-filosofi.

PiperSport over Kunovice. Foto: Lars Brede Grøndahl.

Piper Aircraft trekker seg fra samarbeidet med Czech Sport Aircraft (CSA), og PiperSport er dermed historie. CSA vil fortsette produksjonen av LSA-flyet men blir nå alene om distribusjon og støtte. I en pressemelding sier Piper Aircraft at årsaken til at de ikke lenger vil samarbeide er at de to selskapene har grunnleggende forskjellig business-filosofi.

– Etter å ha jobbet med CSA et år, bestemte vi oss for at det er i firmaets langsktige interesse å terminere distrubusjonsavtalen for LSA-flyet som er produsert og designet av det tsjekkiske firmaet men distribuert under Pipers varemerke gjennom et dedikert distribusjonsnettverk, sier direktør for Piper, Geoffrey Berger.

– Det er tydelig for oss at Piper har et annet businessperspektiv og en annen innstilling til markedet enn CSA, legger han til.

Piper har etablert et eget nettverk for distribusjon av PiperSport. Under utbyggingen av dette nettverket ble det klart at Pipers kjerneverdier ikke var en god match med verdiene til CSA.

– Piper har stor entusiasme for dette nye og voksende markedssegmentet, og vi har store forventninger til LSA-sektoren. LSA-flyet vi distribuerte er et godt produkt, og vi oppfordrer flyentusiaster til å støtte dette segmentet fortsatt, legger Berger til.

– Vi forstår dessuten godt hvilke implikasjoner vår beslutning har for LSA-markedet, og vår den er ikke tatt med lett hjerte. Vår kjerneverdi er å fremme ledende serier av fly hvor selskapet gir mest verdi for pengene. Eksempler i så måte er Piper Jet Altaire og de forbedringene vi er i ferd med å gjøre gjennom å bygge ut et globalt forhandler- og supportnettverk. Piper vil fortsette sitt engasjement for selskapets utvalg av effektive og pålitelige privat-, skole og businessfly. Vi vil også fortsette utvidelsen av vårt globale nettverk for å sørge for at disse velrenommerte flyene blir markedsført og støttet på lang sikt, avslutter Berger.

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Search Ends For Malaysian Flight 370

After nearly three years of work searching the ocean floor with deep-sea submersibles for Malaysian Airlines Flight...

New Theory — Did D.B. Cooper Work For Boeing?

The FBI officially closed the book last year on the unsolved case of a 1971 hijacking by the man known as D.B....

Airbus Helicopter "Bubble" Windows Now Certified

Swiss Rotor Solutions has developed a retrofit "bubble" window set for Airbus H125/AS350 helicopters, and recently...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen